Inghetata de vanilie cu nuci si caramel

de Meea in Dulciuri, 12 Aug 2016 | 778 vizualizari

 

  Ugggh ce ma oftic ca s-a stricat vremea chiar cand vreau sa postez aceasta retetaa!! Am facut-o acum cateva zile, era caaaaald si inghetata aceasta era un rasfaaat!! Daar, eu stiu ca cei mai mari fani ai inghetatei intotdeauna isi fac timp sa o savureze, indiferent de vreme! Prooomit ca este cea mai buna inghetata EVER!! Daca ati facut sosul de caramel deja stiti ce genial va fi gustul in combinatie cu  inghetata, iar restul care nu, puteti doar sa va imaginati:P

         Noua ne place inghetata! Mai ales tatalui meu, CEL MAI MARE FAN! Pana acum v-am prezentat inghetata de cocos si aceasta de astazi. Mai urmeeeaza oo gramaada de retete delicioase insa timpul nu imi permite sa vi le prezint pe toate acum. Ar inseamna sa postez cate una la fiecare 10 minute haha:)). Data viitoare insa, va prezint cateva secrete mici din bucatarie. Asta pentru ca am observat ca sunteti muulte tinere care pasiti pentru prima data in bucatarie si imi sunteti taaare simpatice! 

         

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 130g samburi de nuci
  • 400ml frisca lichida
  • esenta de migdale
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu nuci si caramel:

Intai de toate sa va povestesc putin despre cum procodez eu cu "BAIN-MARIE". Eu ii spun simplu, baie de aburi. Intr-o oala punem apa mai putin de jumatate si lasam oala pe foc pana cand apa fierbe. Deasupra oalei punem vasul cu ingredientele (oua+zahar, ciocolata+unt, etc.) si lasam focul mediu sau mic, in functie de necesitate. Eu folosesc intotdeauna un vas de inox. Vasul cu ingredientele nu trebuie sa atinga apa, astfel se evita transferul de caldura prea bursc. Asadar, pe baie de aburi punem ouale amestecate cu zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.


Dupa ce zaharul s-a topit, luam vasul de pe foc si mixam amestectul pana cand s-a racit.


Separat, mixam frisca lichida pana cand s-a format o spuma tare.

Punem din frisca cate putin peste amestecul de oua, amestecand usor, cu miscari ample, de jos in sus. Adaugam nucile (taiate bucati sau tocate marunt) si esenta de migdale.


Turnam compozitia intr-o tava imbracata in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

Servim inghetata cu voie buna sii muult sos de caramel!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/08/inghetata-de-vanilie-cu-nuci-si-caramel.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:03

Hmmm, cum arata!

Meea 1

14.08.2016, 12:21

Vaa asteppt

elucubratiiculinare 1

16.08.2016, 08:37

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate