Desert tarta cu branza dulce vanilata

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Feb 2018 | 4379 vizualizari

 

Acelasi aluat minunat de la prajitura cu mere si scortisoara si o umplutura de branza dulce vanilata imbratisate intr-un desert delicios!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 gr. faina patiserie( plus o lingura de faina plus pentru infainat)
  • 250 gr. unt gras (82%)
  • 80 gr. smantana
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura de branza dulce vanilata:

  • 650 gr. branza dulce(mie imi pace cea cremoasa din Liddl)
  • vanilie ( extract, sau ce doriti, mai multa)
  • 250 gr. smantana
  • 275 gr. zahar
  • 3 oua
  • 1 portocala zeama si coaja (BIO neaparat)
  • 50 gr. gris
  • 50 gr. amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza dulce vanilata:

Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se adauga oul, smantana, vanilia, praful de sare si se framanta un aluat atat cat sa se omogenizeze ingredientele, se presara cu o lingura de faina si se da la rece 30 de minute.

Intre timp se prepara umplutura; se amesteca branza dulce cu zaharul si vanilia, apoi cu smantana si ouale batute, zaharul, zeama de portocala si coaja, se adauga grisul si amidonul si se omogenizeaza  bine compozitia. 

Se scoate de la rece blatul, se imparte in doua bucati si se intinde prima foaie, se asaza in forma de tarta, apoi deasupra se pune crema de branza si din nou  se asaza foaia de tarta. Aici in acest moment o puteti decora( vezi imaginea).

Tarta se tine la cuptor la 180 de grade C, pana se rumeneste.

Eu am facut o incercare sa imi cumpar cuptor si pentru ca era prea puternic si probabil prost reglat, am fost la un pas sa ard tarta, deja in 20 de minute era gata, lucru anormal, o tarta trebuie sa stea undeva in jur de 30- 35 de minute, daca nu chiar 40. Ei bine, l-am dat inapoi si am revenit la vechiul meu cuptor pe care il iubesc si de care se pare ca inca nu sunt pregatita sa ma despart.

Dupa ce tarta s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce vanilata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Valclaudia 1

27.05.2018, 05:41

MI-NU-NA-TA!!

RuxyRux 1

27.05.2018, 11:09

Aproape ca uitasem de acesr aluat minunat! Multumeeeeesc mult!

Ancutsa 1

24.10.2018, 21:58

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fantezie