Desert tarta cu caise, visine si cirese negre

de oanapl in Prajituri, 23 Iul 2020 | 2143 vizualizari

 

retete de vara
Dacă tot e sezonul lor, m-am gândit să pregătesc o tartă cu caise, vișine și cireșe negre. A ieșit dulce-acrișoară, fix pe gustul nostru.
Se pregătește foarte ușor și rapid, cu orice fruct de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300g făină albă
  • 150g unt gras (min 82%, rece)
  • 50g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • esență de lămâie
  • 2 gălbenușuri
  • 3-4 linguri de apă rece
  • pentru umplutură:
  • 600g caise (fără sâmburi)
  • 200g vișine
  • 150g cireșe negre
  • 50g zahăr măcinat
  • 3 linguri amidon
  • pentru aluat sfărâmicios:
  • 75g făină
  • 50g zahăr
  • 50g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu caise, visine si cirese negre:

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii.
Se pun caisele într-un castron, se presară zahărul și se lasă timp de jumătate de oră să lase zeama, apoi se presară amidon și se amestecă bine cu o lingură. La fel se procedează și cu vișinele. 
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat.

Pentru aluatul sfărâmicios se amestecă ușor cele de 3 ingrediente, până când se obține un aluat nisipos.
Se presară jumătate din aluatul nisipos în tavă, se adaugă fructele, apoi se presară restul de aluat sfărâmicios peste fructe și se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă să se răcească complet înainte de a o porționa.

TIPS-URI

1

Puteți pune zahăr mai mult, după gust. Eu am folosit 50g zahăr pentru toate fructele, iar tarta a ieșit mai acrișoară (pentru că așa ne place nouă).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu caise, visine si cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe (de post)