Tartă cu fructul dragonului

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 7 Dec 2012 | 6138 vizualizari

 

Fructul dragonului, numit şi Pitaya face parte din familia Cactuşilor şi creşte mai ales în Mexic şi America de Sud şi Centrală, însă poate fi întâlnit şi în Sud-estul Asiei, în Vietnam, Israel sau Australia. Gustul său este un amestec de kiwi cu pară, iar interiorul său arată ca un kiwi alb cu semințele dezorganizat dispuse.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 50 grame zahăr
  • 100 grame făină
  • 1/2 ou
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • puţină sare
  • Pentru umplutură:
  • 185 grame (o cutie) brânză Philadelphia natur
  • 1 fruct al dragonului
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu fructul dragonului:

Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.

După expirarea timpului, se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde astfel încât să poată acoperi două forme de tartă cu diametrul de 6 cm. Se înţeapă cu o furculiţa din loc în loc. Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 210 grade Celsius. Se lasă la răcit în forme 5 minute, după care se scoate aluatul din forme.

Se taie fructul în două longitudinal și se îndepărtează pulpa folosind o lingură. Jumătate din pulpa fructului se taie cuburi și se mixează cu ajutorul unui blender. Se lasă la scurs într-o sită 30 de minute.  Se amestecă cu brânza şi se aşează mixul în forme. Jumătatea de fruct rămasă se taie felii subțiri și se așează deasupra.

Se păstrează la frigider până în momentul servirii.

TIPS-URI

1

Fructul dragonului poate fi înlocuit cu kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu fructul dragonului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 23:01

nici eu nu am papat , daca se supara dragonul?

mamaieelena 1

08.12.2012, 21:21

bun imi place

simonacallas 1

06.05.2014, 21:00

Imi place tarta, e simpla si gustoasa, valorifica bine fructul dragonului, il evidentiaza perfect, brava

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici