Tartă cu fructul dragonului

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 7 Dec 2012 | 2700 vizualizari

 

Fructul dragonului, numit şi Pitaya face parte din familia Cactuşilor şi creşte mai ales în Mexic şi America de Sud şi Centrală, însă poate fi întâlnit şi în Sud-estul Asiei, în Vietnam, Israel sau Australia. Gustul său este un amestec de kiwi cu pară, iar interiorul său arată ca un kiwi alb cu semințele dezorganizat dispuse.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 50 grame zahăr
  • 100 grame făină
  • 1/2 ou
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • puţină sare
  • Pentru umplutură:
  • 185 grame (o cutie) brânză Philadelphia natur
  • 1 fruct al dragonului
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu fructul dragonului:

Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.



După expirarea timpului, se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde astfel încât să poată acoperi două forme de tartă cu diametrul de 6 cm. Se înţeapă cu o furculiţa din loc în loc. Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 210 grade Celsius. Se lasă la răcit în forme 5 minute, după care se scoate aluatul din forme.



Se taie fructul în două longitudinal și se îndepărtează pulpa folosind o lingură. Jumătate din pulpa fructului se taie cuburi și se mixează cu ajutorul unui blender. Se lasă la scurs într-o sită 30 de minute. Se amestecă cu brânza şi se aşează mixul în forme. Jumătatea de fruct rămasă se taie felii subțiri și se așează deasupra.



Se păstrează la frigider până în momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Fructul dragonului poate fi înlocuit cu kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu fructul dragonului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 23:01

nici eu nu am papat , daca se supara dragonul?

mamaieelena 1

08.12.2012, 21:21

bun imi place

simonacallas 1

06.05.2014, 21:00

Imi place tarta, e simpla si gustoasa, valorifica bine fructul dragonului, il evidentiaza perfect, brava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu cireşe