Desert tarta cu capsuni

de Rocsi in Prajituri, 23 Mai 2021 | 4460 vizualizari

 

Abia asteptam sa apara capsunile noastre dulci si aromate, ca sa pregatesc o minunata tarta! Cum incepe sezonul fructelor delicioase, tartele sunt la ordinea zilei, pentru ca sunt preferatele mele si le savurez pana la ultima firimitura. Daca imi dai tarte din astea si prajituri pufoase cu fructe, ma faci cea mai fericita! De cum am intrat in piata vineri, mirosea minunat a capsuni si mi-am dat seama ca este momentul perfect pentru o tarta! Puteti folosi fel si fel de fructe, o puteti servi usor calduta cu inghetata de vanilie sau rece cu frisca sau o crema de vanilie. Mie imi place simpla! Trebuie sa o incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 170 gr unt
    • 2 linguri smantana de tara
    • 1 ou
    • 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri ahar pudra)
    • 300 gr faina
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 850 gr capsuni
    • 2 linguri amidon
    • 2 linguri indulcitor pudra 1:2 (sau 4 linguri zahar pudra)
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • coaja rasa de la jumatate de lamaie (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni:

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, smantana, un praf de sare si indulcitorul. Amestecati usor cu mana, apoi adaugati jumatate din cantitatea de faina cernuta. Framantati putin, puneti si restul de faina. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Rupeti cam un sfert din aluat, il inveliti in folie, il dati la rece. Pe o hartie de copt, intindeti aluatul intr-o foaie rotunda subtire. O asezati cu tot cu hartie intr-o tava de tarta, de 26 cm, apasati usor, acoperiti inclusiv peretii tavii. Surplusul il indepartati cu un cutit, apoi intepati cu furculita din loc in loc. Acoperiti cu folie tava cu aluat, o dati la rece o ora.

Umplutura: Spalati capsunile si indepartati coditele. Le puneti intr-o sita 20 de minute, ca sa se scurga. Le taiati bucati nu foarte mici. Peste ele puneti amidonul, indulcitorul, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor cu o paleta de silicon, pana toate ingredientele sunt omogene. Scoateti tava cu aluat, dar si aluat oprit din frigider. Turnati umplutura peste aluat, o nivelati. Din aluatul oprit, intindeti o foaie subtirica, taiati cateva fasii si formati un grilaj deasupra tartei. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 40 de minute. Ultimele 10 minute, reduceti temperatura la 160 de grade. Cand este gata si frumos rumenita, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca, apoi o dati la frigider 2-3 ore. O portionati si o savurati! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si smantana