Desert tarta cu capsuni

de Rocsi in Prajituri, 23 Mai 2021 | 4311 vizualizari

 

Abia asteptam sa apara capsunile noastre dulci si aromate, ca sa pregatesc o minunata tarta! Cum incepe sezonul fructelor delicioase, tartele sunt la ordinea zilei, pentru ca sunt preferatele mele si le savurez pana la ultima firimitura. Daca imi dai tarte din astea si prajituri pufoase cu fructe, ma faci cea mai fericita! De cum am intrat in piata vineri, mirosea minunat a capsuni si mi-am dat seama ca este momentul perfect pentru o tarta! Puteti folosi fel si fel de fructe, o puteti servi usor calduta cu inghetata de vanilie sau rece cu frisca sau o crema de vanilie. Mie imi place simpla! Trebuie sa o incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 170 gr unt
    • 2 linguri smantana de tara
    • 1 ou
    • 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri ahar pudra)
    • 300 gr faina
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 850 gr capsuni
    • 2 linguri amidon
    • 2 linguri indulcitor pudra 1:2 (sau 4 linguri zahar pudra)
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • coaja rasa de la jumatate de lamaie (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni:

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, smantana, un praf de sare si indulcitorul. Amestecati usor cu mana, apoi adaugati jumatate din cantitatea de faina cernuta. Framantati putin, puneti si restul de faina. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Rupeti cam un sfert din aluat, il inveliti in folie, il dati la rece. Pe o hartie de copt, intindeti aluatul intr-o foaie rotunda subtire. O asezati cu tot cu hartie intr-o tava de tarta, de 26 cm, apasati usor, acoperiti inclusiv peretii tavii. Surplusul il indepartati cu un cutit, apoi intepati cu furculita din loc in loc. Acoperiti cu folie tava cu aluat, o dati la rece o ora.

Umplutura: Spalati capsunile si indepartati coditele. Le puneti intr-o sita 20 de minute, ca sa se scurga. Le taiati bucati nu foarte mici. Peste ele puneti amidonul, indulcitorul, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor cu o paleta de silicon, pana toate ingredientele sunt omogene. Scoateti tava cu aluat, dar si aluat oprit din frigider. Turnati umplutura peste aluat, o nivelati. Din aluatul oprit, intindeti o foaie subtirica, taiati cateva fasii si formati un grilaj deasupra tartei. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 40 de minute. Ultimele 10 minute, reduceti temperatura la 160 de grade. Cand este gata si frumos rumenita, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca, apoi o dati la frigider 2-3 ore. O portionati si o savurati! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de iaurt si visine