Desert tarta cu capsuni si biscuiti

de Catalina L in Dulciuri, 14 Iul 2017 | 320 vizualizari

 

Vin si cu desertul frantuzesc :) Meniu complet de ziua Frantei.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/tarta-cu-capsuni-si-biscuiti.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de biscuiti digestivi
  • 80 g de unt topit
  • 500 g de capsuni

Pentru crema:

  • 400 ml de lapte
  • 60 g zahăr
  • 25 g amidon de porumb -Maïzena
  • 1 ou și 1 gălbenuș de ou
  • 1/2 pastaie de vanilie

1 plic pentru napat-jeleu transparent

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si biscuiti:

Se pune la incălzit laptele.


Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte.


Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.


Turnati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.


Se pune compozitia la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.


Se ia de pe foc, se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.


Se lasa sa se raceasca, iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora.


Incalziti cuptorul la 160° C.


Macinati biscuitii, adaugati untul topit si amestecati.


Puneti amestecul obtinut intr-o forma de copt, cu inel detasabil, acoperita cu hartie de copt si tasati bine.


Dati la cuptor pentru 10 minute.


Lasati sa se raceasca.


Spalati si curatati capsunile.


Se spală, se curata si se taie in jumatati căpșunile. Puneti jumatati de capsuni pe marginile formei.


Amestecati crema racita si cu un posh (sau fara), puneti crema peste baza din biscuiti. Decorati apoi cu capsunile ramase.


Pregatiti jeleul respectand instructiunile de pe plic.


Ungeti cu jeleu capsunile cu ajutorul unei pensule in silicon.


Dati la frigider cel putin 2 ore inainte de a servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

15.07.2017, 18:07

merisor 1

17.07.2017, 18:43

Ce fain ai aranjat căpșunile acolo!

oanapl 1

14.08.2017, 22:48

Și ochioasă și delicioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete bicolore