Desert tarta cu ciocolata si blat din granola

de Merisor in Prajituri, 21 Feb 2018 | 2990 vizualizari

 

Încadrată cu drag la categoria „Rețete cu dragoste”  <3
Pentru iubitorii de ciocolată, dar și pentru iubitorii de granola, o delicioasă tartă cu ciocolată și blat din granola în formă de inimioară.
Și în plus, este fără zahăr, cu ingrediente cât se poate de sănătoase.
Am folosit bănuți de ciocolată îndulciți cu green sugar și granola de la Lizi's, niște ingrediente perfecte pentru un desert delicios și cât se poate de sănătos.
Am ales pentru această tartă granola din: fulgi de ovăz, ulei de rapiță, fulgi de cocos deshidratați, sirop de agave, suc de măr concentrat, caju, migdale, fistic și alune. O combinație delicioasă!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g granola
  • 100 g unt
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 250 g bănuți din ciocolată cu lapte și green sugar
  • 250 g bănuți din ciocolată albă și green sugar
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • În plus:
  • câteva căpșuni congelate
  • granola pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata si blat din granola:

Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola

Măcinăm granola, dar nu foarte fin.

Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată.

Amestecăm bine până la omogenizare.

Tapetăm o formă cu pereți detașabili, cu hârtie de copt și întindem la baza ei blatul de granola.

Dăm forma la rece până pregătim restul ingredientelor.

Preparare crema de ciocolată

Încălzim smântâna pentru frișcă, până aproape de punctul de fierbere.

Stingem focul și amestecăm intens în vas, până când bănuții de ciocolată sunt topiți și crema omogenă.

O lăsăm 5-6 minute să se tempereze ușor.

Asamblare tartă cu ciocolată și blat din granola

Tăiem căpșunile în jumătăți.

Le așezăm în horă, peste stratul de granola, lipite cu partea interioară de pereții formei și cu vârful în sus.

Turnăm crema de ciocolată peste stratul de granola și o nivelăm, având grijă să nu deranjăm jumătățile de căpșuni/căpșune.

Presărăm pe margini un strat de granola, dându-i forma de inimă, apoi dăm tarta la rece până când crema se întărește și o putem porționa.

Este chiar delicioasă această tartă cu ciocolată și blat din granola, o combinație de trei gusturi: dulce de la granola, ușor amărui de la bănuții de ciocolată și acrișor de la căpșunile de pe margine.

Sper să vă placă și să vă inspire!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata si blat din granola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

elucubratiiculinare 1

23.02.2018, 08:36

RuxyRux 1

22.03.2018, 16:51

Ce bineee arata!!!!

Ancutsa 1

25.10.2018, 15:13

Foarte frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somloi galuska