Desert tarta cu gutui

de oanapl in Prajituri, 9 Oct 2017 | 2902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 60 g zahar
  • 75 g unt moale
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 gutui mari- 500 g
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 portocala
  • sucul din 2 mere
  • 125 ml
  • 30 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g smantana grasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu gutui:

Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare, plus 2 linguri cu apa si framanti pana se obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava, ridicand si o margine de 3 cm si pui tava in frigider.

Gutuile le speli, le cureti, si le tai in patru si scoti cotoarele, apoi tai felii de 1 cm. Le stropesti cu zeama de lamaie. Storci portocala si amesteci cu sucul de mere, zaharul si o lingura din coaja de portocala, spalata bine si le pui la fiert. Se inabusa gutuile in acest suc 10 minute la foc mic, cu capac, apoi le scoti cu o paleta si le lasi la racit. Zeama se lasa si ea la racit, iar coaja de portocala se scoate.

Scoti tava din frigider, asezi gutuile racite, iar peste ele  torni un amestec  format din cele doua oua, smantana si zeama racita. Introduci tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada