Desert tarta cu mere si magiun

de Lau in Dulciuri, 7 Mai 2019 | 148 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Angel"s food

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 1 lingurita amoniac
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 5 linguri smantana
  • Umplutura
  • 2 kg mere
  • 300 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g nuca macinata
  • 150 g magiun
  • 50 g zahar
  • In plus
  • putina nuca macinata
  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si magiun:

Aluat-intr-un bol cernem faina cu amoniacul, adaugam zaharul, facem o adancitura; adaugam untul la temperatura camerei, oul batut, incepem sa framantam.


Adaugam treptat smantana pana aluatul are consistenta ferma, dar usor elastica.


Framantam aluatul pana ce este maleabil, il impartim in 2 bucati care le invelim in folie alimentara si dam la rece.


Umplutura-merele spalate, curatate de coaja le taiem cuburi potrivite, le stropim cu zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, zaharul, le lasam deoparte 30 min cat lasa sucul.


Le stoarcem de suc si le punem intr-o cratita impreuna cu scortisoara, le lasam sa se caleasca pana devin aurii si nu mai lasa zeama.


Ansamblare-intindem o bucata de aluat pe masa infainata, rulam foaie si o asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Presam usor aluatul pe la colturi si lateral.


Adaugam magiun si nivelam usor, adaugam umplutura de mere, nuca amestecata cu zaharul.


Bucata de aluat ramasa o dam prin razatoarea mare deasupra in asa fel incat sa acopere toata suprafata.


Presaram putina nuca si zahar deasupra.


Dam tava la cuptorul incalzit cca 35 min la foc mediu.


O lasam sa se raceasca, dupa care o pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si magiun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

08.05.2019, 13:02

Buna!

Rocsi 1

08.05.2019, 20:45

Ce faina, dar ce bunaaaa!

mihaelar63 1

15.05.2019, 07:32

Tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

ieri la 21:27

Sandwich cu avocado si peste

de Rocsi 9

ieri la 19:10

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya 4

ieri la 17:02

Ciorba de gulioare

de dantes 5

ieri la 10:13

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca