Desert tarta cu mere si nuci (si grilaj cu flori)

de oanapl in Prajituri, 26 Mar 2017 | 2120 vizualizari

 

Mie imi place sa ma joc in bucatarie si, ori de cate ori timpul imi permite, pregatesc tarte cat mai frumos decorate. Va invit si pe voi sa va jucati cu aluatul!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 30 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 12 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • pentru compozitie:
  • 2 linguri zahar
  • 12 mere
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g nuci
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si nuci (si grilaj cu flori):

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le storci de zeama si le pui intr-un vas, pe foc, si adaugi zaharul, scortisoara si nucile taiate bucatele si amesteci. Le lasi sa se caleasca pana se inmoaie.
Presari masa de lucru cu făină şi întinzi jumatate din aluat cu sucitorul, apoi pui aluatul într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Torni compozitia de mere racita peste aluat, tai surplusul de aluat si formezi un grilaj cu care acoperi compozitia de mere. Pentru a forma trandafirii, decupezi cercuri cu ajutorul unui pahar, le asezi unul in continuarea celuilalt si le rulezi. Strangi la mijloc aluatul si apoi separi cei doi trandafiri rezultati si ii asezi peste grilaj. Frunzulitele le decupezi si le crestezi cu un feliator / cutit si ornezi tarta.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si nuci (si grilaj cu flori)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Rocsi 1

27.03.2017, 20:27

Cat de frumos te-ai jucat la modelat!

dantes 1

28.03.2017, 16:44

Delicios!

oanapl 1

28.03.2017, 17:11

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Banana bread (Chec cu banane)