Desert prajitura Televizor

de CatalinaAlice in Prajituri, 5 Apr 2014 | 4603 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 BLATURI CACAO:
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte
  • 20 g miere de albine
  • 1 ou
  • 40 g cacao
  • 10 g praf copt
  • 1 praf scortisoara
  • 10 g zahar vaniliat
  • 500 g faina
  • 1 BLAT ALB:
  • 5 oua
  • 120g zahar
  • 100g faina
  • 2 linguri apa calda
  • 5 g praf copt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 10 g zahar vaniliat
  • 1 lingurita esenta rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Televizor:

Blaturile de cacao: Toate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna.

La sfarsit se adauga faina treptat si se framanta pana cand aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de maleabil.

Acest aluat se imparte in doua parti egale, si se intind intre doua foi de hirtie de copt.

Cu o folie se aseaza in tava sau pe dosul tavii si se coace 5-10 min. la 200°C. La fel se procedeaza si cu a doua foaie.

Cand blatul se scoate din cuptor este inca moale. De aceea se lasa citeva minute la racit si dupa aceea se indeparteaza de pe tava.


Blatul alb: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar si se lasa deoparte.

Galbenusurile se freaca pana se albesc si devin precum spuma cu restul de zahar si coaja de lamaie.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in amestecul de galbenusuri impreuna cu spuma de albusuri.

Totul se toarna in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt (in care s-au copt si blaturile de cacao).

Se coace la 180°C aproximativ 30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa apoi la racit.


Crema: Intr-o oala potrivita se pune faina si se freaca cu laptele rece, care se adauga treptat in asa fel incat faina sa se amestece cu laptele fara sa ramana cocoloase.

Se adauga zaharul vaniliat si esenta de rom si se pune la fiert amestecand mereu, mai ales cand laptele incepe sa fiarba si sa se ingroase.

Cand se observa ca laptele si faina devin precum o crema, se ia craticioara de pe foc si deasupra, direct pe suprafata cremei se pune o folie de plastic si se pune la racit.

Cand crema s-a racit bine, untul se freca cu zaharul si se adauga cate 1 lingura din crema, pe rand mixand in continuare, pana cand crema este bine incorporata cu untul.


In tava in care s-a copt prajitura se pune 1 foaie de cacao si deasupra se intinde jumatate din crema.

Peste crema se adauga blatul alb iar deasupra se intinde restul de crema si se asaza deasupra al doilea blat de cacao.

Tava se acopera cu o folie de plasticsi se pune 24 de ore la rece.

Dupa aceea se scoate pe o tava, se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Prajitura trebuie sa stea 24 de ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nadea68 1

06.04.2014, 14:40

Bya Ralu 1

06.04.2014, 18:07

buna praji

laura_n 1

07.04.2014, 16:54

tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat