Desert tarta cu pere si ciocolata

de Lau in Dulciuri, 26 Noi 2019 | 1887 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul CIOCOLATĂ ȘI VANILIE

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foetaj
  • Jeleu de pere
  • 500 g pere taiate cubulete
  • 2 linguri zahar(in functie de cat sunt de dulci perele)
  • scortisoara
  • nucsoara
  • ghimbir
  • 1/2 plic gelatina
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra
  • 25 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si ciocolata:

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei sau peste noapte in frigider.

Il intindem putin cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Intepam cu furculita din loc in loc, adaugam o foaie de copt si niste orez sau fasole, dam la cuptorul incalzit cca 15 min (in ultimele 5 min am indepartat folia pentru a se rumeni frumos la 200 grade C.

Jeleul de pere-perele cu condimente dupa gust, punem intr-o oala si lasam sa fiarba paa ce se inmoaie perele, lasam sa ajunga la temperatura camerei dupa care adaugam gelatina hidratata si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Adaugam crema peste foaie de tarta si dam la rece cca 2-3 ore.

In alta cratita topim ciocolata cu untul si smantana, avem grija sa nu fiarba, lasam sa se raceasca la temperatura camerei dupa care turnam peste crema de pere, nivelam si dam la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.11.2019, 19:55

Mmm, trebuie sa fie tare delicioasa!

Lau 1

27.11.2019, 08:26

mihaelar63 1

28.11.2019, 00:17

Ador gustul de la pere . Cred ca mi-ar place !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune