Desert tarta cu rubarba, mure si smantana

de oanapl in Prajituri, 2 Iun 2017 | 718 vizualizari

 

Va invit sa incercati o tarta delicioasa pe care eu am pregatit-o mai demult si ne-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  •  blat
  • 250 g faina tip000
  • 125 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura:
  • 3 tije rubarba
  • 200 g mure
  • 150 g smantana
  • 80 g zahar
  • 1 lingura faina sau amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu rubarba, mure si smantana:

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit.

Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie transparenta.

Intinzi o foaie de aluat cu sucitorul pe o suprafata infainata, apoi, prin rasucire, transferi aluatul peste forma unsa cu unt si tapetata cu faina.


Potrivesti aluatul cu grija, peste marginile formei, eliminand surplusul.

Speli fructele, iar rubarba o tai bucati, pe diagonala. Asezi fructele peste aluat si torni smantana amestecata cu zaharul si amidonul.


Introduci tarta in cuptorul preincalzit si o coci 45-50 de minute, la foc mediu.

O servesti dupa ce s-a racit complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu rubarba, mure si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

03.06.2017, 11:01

Cred ca e tare buna combinatia!

kytz 1

03.06.2017, 11:26

Bună combinația rubarbă-mure!

oanapl 1

03.06.2017, 20:00

Da, noua ne place foarte mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica prajiturelelor