Desert tarta cu rubarba, mure si smantana

de oanapl in Prajituri, 2 Iun 2017 | 319 vizualizari

 

Va invit sa incercati o tarta delicioasa pe care eu am pregatit-o mai demult si ne-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  •  blat
  • 250 g faina tip000
  • 125 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura:
  • 3 tije rubarba
  • 200 g mure
  • 150 g smantana
  • 80 g zahar
  • 1 lingura faina sau amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu rubarba, mure si smantana:

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit.

Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie transparenta.

Intinzi o foaie de aluat cu sucitorul pe o suprafata infainata, apoi, prin rasucire, transferi aluatul peste forma unsa cu unt si tapetata cu faina.


Potrivesti aluatul cu grija, peste marginile formei, eliminand surplusul.

Speli fructele, iar rubarba o tai bucati, pe diagonala. Asezi fructele peste aluat si torni smantana amestecata cu zaharul si amidonul.


Introduci tarta in cuptorul preincalzit si o coci 45-50 de minute, la foc mediu.

O servesti dupa ce s-a racit complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu rubarba, mure si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

03.06.2017, 11:01

Cred ca e tare buna combinatia!

kytz 1

03.06.2017, 11:26

Bună combinația rubarbă-mure!

oanapl 1

03.06.2017, 20:00

Da, noua ne place foarte mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere