Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Tartele sunt simplu de preparat si delicioase. De toamna imi congelez prune, visine, pentru a le avea la indemana cand am pofta de tarta!
Pregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru 30 min.
Dupa ce a stat la frigider, intindem aluatul direct pe foaia de copt cu un diametru cam de 30 cm. Nu trebuie sa aiba o forma perfect rotunda. Asezam prunele in mijloc cu jumatatea taiata in sus, in asa fel incat sa ne ramana o margine descoperita cam de 4-5 cm. Presaram zaharul brun, cardamonul si zaharul vanilat deasupra prunelor. Acoperim marginea prunelor cu aluatul ramas liber formand pliuri si dand un aspect rustic tartei.
O coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca. O putem servi cu inghetata, crema de mascarpone, frica sau simpla.
Pofta buna!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola