Desert tiramisu

de artyandra in Prajituri, 25 Mai 2017 | 280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g pișcoturi
  • 600 g brânză dulce - mascarpone
  • 6 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 4 căni de cafea nes
  • cacao pentru pudrare
  • 20 ml esență de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu:

Într-un bol mare, se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul. După ce s-a omogenizat compoziția, se va adăuga brânza mascarpone. Într-un alt bol, se va mixa frișca lichidă. După ce își va mări volumul, de aproximativ 4 ori, se va transfera la compoziția de ouă, treptat. Se va amesteca cu o spatulă, încet și bine până se încorporează întraga cantitate de frișcă.


Într-o farfurioară, vom turna cafeaua nes și vom însiropa pe rând, câte un pișcot, pentru a crea baza tortului. Pișcoturile își vor mări volumul când vor intra in contact cu cafeaua.


Pe un platou, vom întinde primul strat de pișcoturi, urmând ca peste pișcoturi să adăugăm primul strat de cremă. Se continuă în acest mod, până la epuizarea pișcoturilor și a cremei. Se va da o formă finală ultimului strat de cremă cu o furculiță sau o spatulă zimțată. După finalizarea celor 4 straturi sau mai multe, în funcție de dimensiunile platoului, se pudrează cu cacao.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

noiinbucatarie 1

25.05.2017, 17:16

Rocsi 1

25.05.2017, 19:28

Tiramisu este un desert delicios!

dantes 1

26.05.2017, 13:16

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu rapid