Şarlotă de banane cu pere- desert de post

de ionix in Prajituri, 6 Mar 2010 | 6678 vizualizari

 

Reteta am gasit-o in caietelul meu cu retete :D
poza nu este inca de final :D de abia am pus in frigider:p

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 2 banane
  • 200 ml frisca vegetala
  • 2 linguri cu zahar brun
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • Un pliculet de gelatina (cel pt 100 ml apa)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şarlotă de banane cu pere- desert de post:

 

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece circa 10 minute. Iar apoi o punem la bain-marine cat sa se incalzeasca putin, nu lasati sa fiarba pt ca-si pierde din effect.

Intre timp, perele si bananele se spala bine iar apoi se dau pe masina de tocat, asta pentru ca fructul sa se simta in crema.

Peste fructe se pune zeama de lamaie, zaharul si se amesteca.

Turnam si gelatina calduta amestecand incet incet iar apoi dam la rece timp de 30 de min, timp in care se incheaga un pic.

Pregatim frisca si la sfarsit punem intaritorul de frisca.

Dupa cele 30 de min in care fructele au stat la frigider, turnam gelatina cu fructe usor peste frisca.

Punem in recipiente si dam la frigider pret de cateva ore.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Şarlotă de banane cu pere- desert de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ionix 1

06.03.2010, 21:52

Bucataras, cere reteta mamei tale mi-ar placea cu portocale

rivka 1

07.03.2010, 18:59

nu am mai mancat niciodata! cum e de fapt ca o budinca?


bucataras cand eram eu mica nu se gaseau portocale .

ionix 1

07.03.2010, 19:08

Rivka, nu e ca o budinca... nici sarlota nu prea e are gust un pic de sarlota dar e foarte foarte fina crema asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă in varianta mea