Biscuiti bicolori - Martisor

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 1 Mar 2013 | 5126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -150 g unt
  • -150 g zahar pudra
  • -1 ou
  • -o lingura esenta vanilie
  • -un pliculet zahar vanilat
  • -1+1/2 lingurita colorant alimentar rosu
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti bicolori - Martisor:

Se mixeaza untul pana ce devine spumos (este indicat ca untul sa fie la temperatura camerei). Oul se amesteca cu zaharul pudra. Peste compozitia de ou se adauga untul, esenta de vanilie si zaharul vanilat si se omogenizeaza bine. Se cerne faina si se amesteca pana se obtine un aluat usor lipicios. Daca este nevoie se mai adauga putina faina.

Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din ele se adauga colorantul alimentar rosu. Daca nu vreti sa folositi colorant il puteti inlocui cu cacao. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim o ora.

Dupa o ora se intinde pe masa unsa cu ulei o foaie de culoare alba si una de culoare rosie...mai mult roz decat rosie. Se ruleaza aluatul, se inveleste din nou in folie alimentara si se da la frigider pentru minim o ora. Apoi se taie rulada in felii de 1 cm grosime, si se aseaza in tava  tapetata cu hartie de copt.  Eu am obtinut aproximativ 30 de bucati. Cei drept unii biscuiti au avut dimensiuni mai mici deoarece rulada nu mi-a iesit perfecta. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.

Dupa ce se scot din cuptor se lasa biscuitii 5 minute in tava sa se raceasca.

Sunt aromati, fragezi si ...dragalasi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti bicolori - Martisor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiți sprițați