Biscuiti bicolori - Martisor

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 1 Mar 2013 | 2179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -150 g unt
  • -150 g zahar pudra
  • -1 ou
  • -o lingura esenta vanilie
  • -un pliculet zahar vanilat
  • -1+1/2 lingurita colorant alimentar rosu
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti bicolori - Martisor:

Se mixeaza untul pana ce devine spumos (este indicat ca untul sa fie la temperatura camerei). Oul se amesteca cu zaharul pudra. Peste compozitia de ou se adauga untul, esenta de vanilie si zaharul vanilat si se omogenizeaza bine. Se cerne faina si se amesteca pana se obtine un aluat usor lipicios. Daca este nevoie se mai adauga putina faina.


Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din ele se adauga colorantul alimentar rosu. Daca nu vreti sa folositi colorant il puteti inlocui cu cacao. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim o ora.


Dupa o ora se intinde pe masa unsa cu ulei o foaie de culoare alba si una de culoare rosie...mai mult roz decat rosie. Se ruleaza aluatul, se inveleste din nou in folie alimentara si se da la frigider pentru minim o ora. Apoi se taie rulada in felii de 1 cm grosime, si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am obtinut aproximativ 30 de bucati. Cei drept unii biscuiti au avut dimensiuni mai mici deoarece rulada nu mi-a iesit perfecta. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.


Dupa ce se scot din cuptor se lasa biscuitii 5 minute in tava sa se raceasca.



Sunt aromati, fragezi si ...dragalasi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti bicolori - Martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Lau 1

02.03.2013, 18:47

Valclaudia 1

06.03.2013, 06:47

grozave martisoare!

ionela2682 1

09.04.2013, 16:45

Vai dar ce dragutei sunt.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Braduti