Desert Tiramisu cu cafea espresso

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Sep 2020 | 2150 vizualizari

 

M-am inspirat de la Savori urbane si mi-am folosit ''masinaria'' castigata la unul dintre concusurile marca Bucataras.

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 100g zahar
  • 4 oua proaspete ( pt. ca nu le-am pregatit termic, eu n-am o problema cu asta, cine are se pot face pe baie de abur)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 300 ml cafea expresso
  • 3 lingurite zahar brun
  • 2 linguri Lichior crema de ciocolata Royal Cream
  • cca 24 piscoturi
  • cacao pentru pudrat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu cafea espresso:

Mai intai am pregatit cafeaua la aparatul ''Espressor Manual cu lapte Prima Latte red Breville'', am lasat-o sa se raceasca si apoi am adaugat 3 lingurite zahar si 2 linguri Lichior crema de ciocolata. Apoi am pregatit crema de mascarpone.

Am separat albusurile de galbenusuri, am mixat albusurile cu un praf de sare si apoi am adaugat 50 g zahar, am continuat sa mixez pana ce am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu restul de 50 g zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri cate o lingura de mascarpone, mixand 1- 2 min dupa fiecare lingura, la final am adaugat albusurile batute spuma, le-am omogenizat folosind un tel si miscari lente de jos in sus. Crema obtinuta am pus-o intr-un posh cu un dui mare. Pe un platou am facut o baza de crema, apoi am asezat un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi am adaugat iar un strat de crema si tot asa pana am terminat crema. Ultimul strat este de crema, peste care am pudrat cacao. Am bagat platoul la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Simplu, rapid si delicios.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu cafea espresso" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

27.09.2020, 11:10

Delicios!

Ancutsa 1

28.09.2020, 12:06

Rocsi 1

28.09.2020, 20:21

Super bun, aromat si imi place foarte mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minichec cu capsuni