Desert Tiramisu cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Torturi, 23 Mai 2019 | 737 vizualizari

 

Un desert delicios inspirat de la Desert de Casa.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • 250 g mascarpone
  • esenta de rom
  • Alte ingrediente:
  • 225 g capsuni curatate de codite
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 21 piscoturi bicolore
  • 3 capsuni + cacao pentru decor
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu capsuni:

Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora.


Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o craticioara pusa pe baie de abur pana cand devin cremoase. Se lasa sa se raceasca.


Se mixeaza frisca foarte bine, apoi se incorporeaza branza mascarpone, crema de galbenusuri si esenta de rom.


Se da crema la rece.


Capsunile se aleg si se pun deoparte, iar siropul rezultat se dilueaza cu 100 ml apa si se da in clocote ca sa se topeasca zaharul de tot. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.


Se inmoaie sapte piscoturi in sirop si se aseaza pe un platou. Cu ajutorul unu posh se pune un strat de crema. Se adauga un strat de capsuni, care se preseaza. Se pune cate un pic de crema din loc in loc peste capsuni, apoi se mai pune un strat de piscoturi insiropate. Se pun din nou crema, capsuni, putina crema din loc in loc, inca un strat de piscoturi insiropate si din nou crema. Se pudreaza tortul "Tiramisu" cu cacao, iar in mijlocul sau se pun trei capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 42 %
239.99 lei
139.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ksenya 1

24.05.2019, 16:51

ce bine arata!

mirela0911 1

24.05.2019, 19:35

Cat de bine arata!

Rocsi 1

25.05.2019, 20:17

Imi place mult, pentru ca stiu ce delicios este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe