Desert tiramisu reteta cu ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 23 Mar 2017 | 2622 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar este un desert care pe noi ne-a cucerit, iar crema este ideala.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 1 cutie de mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 g crema de ciocolata
  • compot de visine
  • 1 cana de cappuccino
  • cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu reteta cu ciocolata:

Tiramisu reţetă originală

Mai intai, pregatim crema. Mixam mascarponele cu frisca lichida pana devine o spuma suficient de tare. Adaugam si crema de ciocolata si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Lasam deoparte crema si tapetam o forma de chec sau orice alta forma doriti cu folie alimentara. Lasam marginile suficient de lungi pentru a acoperi apoi desertul. Punem compotul intr-un castron si cappuccino in alt castron. 

Lasam fiecare piscot in compot cate 3-4 secunde, pe fiecare parte, apoi le punem in tava si imbracam tava cu piscoturi.

Punem jumatate dn crema, mai adaugam piscoturi pe jumatate si apoi adaugam restul de crema.

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider, pentru cel putin 2-3 ore sau peste noapte.

Rasturnam apoi desertul pe un platou, pudram cu cacao si portionam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit si compot si cappuccino pentru ca nu mi-a ajuns compotul. Puteti folosi doar compot sau doar cappuccino, cum doriti voi. Sau chiar alt tip de compot.

2

Puteti aseza desertul in tava ca mine sau puteti pune in vasuri de yena sau in cratite si sa asezati mai multe straturi de crema si de piscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anca