Desert tort 8 Martie

de Ancutsa in Torturi, 9 Mar 2019 | 212 vizualizari

 

Acest tort l-am pregătit de 8 martie pentru mama, cu mult drag.
Tortul conține pandișpan, cremă de ciocolată și alune de pădure, decorat cu frișcă, perluțe de zahăr și flori de napolitană. Am adăugat și un fluturaș colorat.
Pentru pandișpan am folosit îndulcitor lichid,  mi-a plăcut mult cum a ieșit, iar pentru însiropat am folosit cafea neîndulcită, pentru a mai reduce astfel din consumul de zahăr. La cremă am folosit ciocolată și o smântână pe care am descoperit-o de curând și mi-a plăcut mult. Iar frișca este îndulcită ea, deci nu i-am mai pus zahăr.
Trandafirul și micul tablou cu zambile, din stânga, sunt făcute de mine din pastă de zahăr,  le-am pictat cu coloranți alimentari cu o zi înainte, apoi le-am lăsat la uscat.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 4 linguri apă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • Un plic praf de copt,
  • Crema de ciocolată și alune de pădure:
  • 200 g smântână 35 % grăsime,
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 30 g ciocolată neagră,
  • 10 g (2 lingurițe) alune de pădure rumenite și măcinate,
  • Pentru însiropat:
  • 350 ml apă,
  • 2 lingurițe cafea măcinată,
  • Pentru decor:
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 3 pătrățele ciocolată albă,
  • Flori de napolitană, inimioare și perle de zahăr de la Dr. Oetker,
  • Ornamente din pastă de zahăr pictate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 8 Martie:


Blatul:


se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare, apoi se adaugă îndulcitor – eu am pus 5 ml de îndulcitor, echivalentul a 50 g zahăr, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar ținând cont și că îndulcitorul este mult mai dulce la gust.


Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, apoi și apa, uleiul, făina și praful de copt, omogenizând. Compoziția se toarna într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit.



Siropul:


Se prepară o cafea mai slabă, care se lasă la răcit.



Crema de ciocolată și alune de pădure:


Se topesc cele două feluri de ciocolată pe baie de abur și se lasă un pic la răcit.


Se amestecă smântâna cu ciocolata topită și se bate cu mixerul doar un pic, nu bateți prea mult ca să nu se taie. Se adaugă și alunele de pădure rumenite și măcinate și se amestecă ușor, cu o spatulă.



Asamblare și Decor:


Se taie pandișpanul în două foi, care se însiropează. Se adaugă crema, nivelând frumos, apoi se adaugă capacul tortului.


Se bate frișca lichidă cu mixerul, până devine cremoasă. Se îmbracă tortul, păstrând două linguri de frișcă pentru scris mai târziu. Se ornează cu flori de napolitană, inimioare și perle de zahăr. Pentru scris, se amestecă frișca păstrată mai devreme cu puțină ciocolată albă topită și răcită.


Pentru o notă romantică, se adaugă pe tort și trandafirul din fondant, pictat.


Se dă la rece până la servire.



Timp de coacere: aprox 25-30 min


Timp de pregătire: aprox 2h


Porții: 12


Poftă Bună!



Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/tort-8-martie-2019.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Panacris 1

10.03.2019, 17:33

Bravo pentru trandafir si tablouasul din zahar!

Ancutsa 1

10.03.2019, 18:44

Multumesc frumos, Andreea!

Ancutsa 1

10.03.2019, 18:46

Multumesc mult, Cristina! Ma bucur ca ti-au placut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras