Desert tort Amandina

de Oana in Torturi, 23 Mar 2017 | 48967 vizualizari

 

Cui ii place ciocolata? Amandina e una dintre vedetele prajiturilor cu ciocolată, nu există iubitor de dulce care să nu fi mâncat amandine. Când ți se face poftă ai două variante: iei un tort la comanda de la o cofetarie sau iti faci acasa propriul tort de amandina, dupa reteta de mai jos. Sa aveti spor si poftă!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 150 gr faina
  • o ligurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 ml zahar
  • 2 linguri esenta de cafea
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 300 gr unt moale
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • plus banuti de ciocolata pt decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Amandina:



  • Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le rasturnam peste bezeaua de albusuri. Amestecam usor, cu o spatula, de sus in jos. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de cacao si o adaugam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor. Tapetam cu hartie de copt o tava de tort de 26 cm si rasturnam cu grija aluatul pentru blat. Coacem blatul pentru 30 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. Verificam blatul cu o scobitoare si daca iese curata, inseamna ca s-a copt. Il lasam la racit pe un gratar.




  • Cat blatul este la cuptor se prepara siropul si se lasa la racit. Se pune apa la fiert, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se adauga apoi esenta de cafea si cea de rom.




  • Pentru crema, amestecam la bain-marie galbenusurile cu jumatate din zaharul pudra. Amestecam continuu cu un tel sau cu mixerul pana crema se ingroasa si isi dubleaza volumul. Luam vasul de pe foc, adaugam praful de cacao si esenta de rom. Untul moale il mixam cu restul de zahar pudra pana devine pufos. Turnam apoi peste unt crema de galbenusuri si cacao si mixam pana se omogenizeaza cele doua compozitii.




  • Pentru glazura: topim pe baie de aburi ciocolata amestecata cu frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca pana asamblam tortul.




  • Asamblare: Taiem blatul in trei, insiropam bine primul blat, punem 1/3 din crema, apoi al doilea blat, insiropam si punem jumatate din crema ramasa. Deasupra punem al treilea blat si turnam glazura calduta. Decoram tortul cu restul de crema si lasam la frigider cel putin 2 ore, apoi putem servi.





Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

silvi0ara 1

05.05.2017, 12:41

LiliAndras 1

25.11.2018, 10:00

Ce cauta praful de copt in crema?

Oana 1

26.11.2018, 11:12

Pai nu cauta...nu stiu unde ai vazut...praful de copt este doar in blat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lapte