Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 21 Mai 2015 | 15575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g piscoturi
  • 10 g gelatina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 300 g smantana
  • 300 g iaurt
  • 500 g visine congelate sau proaspete
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca:

Punem visinile pe foc pana dau in clocot.Le punem intr-o strecuratoare.

Caramelizam 2 linguri de zahar si  stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Frecam untul moale cu zaharul pudra,adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.Punem gelatina sa se inmoaie.

Batem smantana pentru frisca. Punem gelatina pe foc pana se topeste, apoi turnam in fir subtire peste compozitia de iaurt si unt. Adaugam si frisca batuta.

Punem folie intr-un vas, turnam jumatate din crema, apoi asezam visinile tavalite prin razatura de ciocolata.Impingem putin visinile in crema apoi asezam piscoturile usor inmuiate in siropul de caramel.Repetam procedura cu al doilea strat de crema, visine si piscoturi.

Invelim vasul cu folie si introducem la frigider pana dimineata cand rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac.

Eu am ornat cu sirop de visine, ornamente de ciocolata si visine tavalite prin zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata pt toti bucatarasii