Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca

de GeorgiG in Torturi, 21 Mai 2015 | 4357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g piscoturi
  • 10 g gelatina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 300 g smantana
  • 300 g iaurt
  • 500 g visine congelate sau proaspete
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca:

Punem visinile pe foc pana dau in clocot.Le punem intr-o strecuratoare.

Caramelizam 2 linguri de zahar si  stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.

Frecam untul moale cu zaharul pudra,adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.Punem gelatina sa se inmoaie.

Batem smantana pentru frisca. Punem gelatina pe foc pana se topeste, apoi turnam in fir subtire peste compozitia de iaurt si unt. Adaugam si frisca batuta.

Punem folie intr-un vas, turnam jumatate din crema, apoi asezam visinile tavalite prin razatura de ciocolata.Impingem putin visinile in crema apoi asezam piscoturile usor inmuiate in siropul de caramel.Repetam procedura cu al doilea strat de crema, visine si piscoturi.

Invelim vasul cu folie si introducem la frigider pana dimineata cand rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac.

Eu am ornat cu sirop de visine, ornamente de ciocolata si visine tavalite prin zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca-0
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca-1
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca-2
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca-3
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca-4
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca-5
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca-6
Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca-7

COMENTARII (20)

GeorgiG

GeorgiG 1

22.05.2015, 19:33

multumesc

dantes

dantes 1

24.05.2015, 06:09

Delicios!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

24.05.2015, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!