Tort de ciocolata

de ana in Torturi, 26 Apr 2012 | 2817 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru un botez, nu postez cantitatile folosite pentru el ci pentru un tort obisnuit.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • pentru crema de ciocolata neagra (crema ganache)
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata amara
  • pentru crema de ciocolata alba (crema ganache)
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 2 plicuri capucino de vanilie
  • 150 gr zahar
  • pentru ornat
  • 200 ml frisca
  • fondant
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Mai intai preparam blatul si apoi crema de ciocolata a prajiturii.


Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas galbenusurile si le frecam cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute si le amestecam incetisor cu o lingura. Amestecam faina cu cele trei linguri de cacao. Dupa aceea incorporam treptat acest amestec de faina, cacao in compozitia de albusuri si galbenusuri. Turnam aluatul obtinut in tava cuptorului pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt si coacem la foc mediu. Cat lasam blatul la racit, preparam cremele si siropul.


Intr-un vas termorezistent punem frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele. Punem la bain-marie toate ingredientele si le lasam pana cand se topeste ciocolata, amestecand din cand in cand. Crema de ciocolata o vom tine apoi la frigider doua-trei ore (pentru a se intari si a o putea bate bine). Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit, o mixam/batem pana cand isi dubleaza volumul. Procedam la fel pentru ambele creme.


Pentru prepararea siropului clocoti apa impreuna cu zaharul si plicurile de capucino pana se dizolva zaharul, apoi il lasam sa se raceasca.


Asamblam tortul: Blatul racit bine il feliem in 3 parti egale, insiropam primul blat obtinut apoi adaugam grema ganche neagra, asezam urmatorul blat, il insiropam apoi intindem grema ganche alba, adaugam urmatorul blat si il insiropam.


Tortul obtinut il acoperim cu un strat de frisca apoi asezam foaia de fondant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

aziz 1

28.04.2012, 09:17

Foarte frumos!!

ana 1

29.04.2012, 16:53

Gabitzule nu pot decat sa ma bucur @Aziz saru-mana

aalliinnaa07 1

29.04.2012, 18:24

foarte frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!