Tort cu crema de capsuni

de ana in Torturi, 20 Mai 2010 | 3255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru crema
  • 500 ml frisca
  • 400 gr capsuni
  • 1 plic de gelatina
  • Sirop
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsuni:

Preparam blatul:


Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina ,cacao si la sfarsit uleiul cum mi-a spus gabitzu.


Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).


Crema:


Mixam capsunile ,mixam si frisca ,apoi incorporam capsunile mixate.


Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa ,apoi o dam la microunde 2 secunde.


Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.


Siropul:


Clocotim 2 minute apa cu zaharul ,dupa care insiropam discurile blatului.(L-am taiat in 3)


Asamblam si ornam dupa preferinte !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nadina73 1

20.05.2010, 21:32

super super,am ajuns tarziu?dar nu vreau dacat o feliuta mica de tot ca ma cearta rocsi5 furcu super felicitari

ana 1

21.05.2010, 07:53

Pusi tu numa suna la usa ,numaidecat deschid@Izu @Medioto miltumesc frumos@Nadina ,nu iubita n-ai ajuns tarziiu ,mai este

Dana Cristea - pusikmea 1

21.05.2010, 09:32

vezi ca nu mai scapi de mine s-a trezit sarbatorita?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca