Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone

de Anett in Torturi, 22 Apr 2017 | 566 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 300 gr mac macinat
  • 120 gr faina graham
  • zestul unei lamai
  • 1 plic praf de copt
  • 180 gr unt
  • 8 ou
  • 200 gr zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml suc de visine
  • 400 gr visine fara samburi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone:

In primul rand, amestecam faina, praful de copt, zestul lamaii cu macul macinat.


Cu un mixer, amestecam bine untul cu 50 gr zahar, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul.


Batem spuma albusurile si adaugam treptat 150 gr zahar, apoi amestecam cu grija cu amestecul de unt.


Adaugam treptat amestecul de faina - mac, amestecand continuu cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava unsa si presarata cu faina.


Introducem tava in cuptorul bine incins si lasam timp de 30 de minute. Cand s-a rumenit suprafata blatului, introducem o scobitoare in blat, ca sa verificam daca e copt.


Intre timp, amestecam praful de budinca cu 3 linguri de zahar, treptat introducem si sucul de visine si punem pe foc mic. Amestecam continuu pana devine cremoasa, introducem visinele fara samburi si lasam sa raceasca.


Batem frisca lichida si adaugam mascarpone treptat, apoi cu o lingura, amestecam bine.


Cand blatul s-a racit, il taiem in jumatate.


Pe un platou, asezam primul blat, ungem cu compozitia de frisca, apoi cu in strat de budinca de visine, apoi iarasi un strat de frisca. Asezam cu grija, pe cel de al doilea blat si ungem deasupra tortului cu compozitia de frisca ramasa.


Decoram tortul cu bucati de visine.


 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava rotunda de 24 cm.

2

In loc de mascarpone, se poate folosi si smantana groasa, strecurata timp de cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

23.04.2017, 19:33

Cam bun trebuie sa fie!

Rocsi 1

23.04.2017, 20:13

Delicioasa combinatia de visine cu mascarpone! Fain tare tortul tau!

Catalina L 1

23.04.2017, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de budinca si banane