Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine

de mirela0911 in Torturi, 29 Iun 2014 | 2708 vizualizari

 

Pentru acest tort am folosit reteta de blat a Diei, respectata intocmai, si a iesit un blat super! Il recomand cu incredere! Mersi Dia! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 240g zahar
  • 240g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. jeleul de visine:

  • 350 g visine fara samburi
  • 7 lg zahar
  • 1 plic jeleu rosu

Pt. crema de iaurt:

  • 400g iaurt gras 10%
  • 5 lg zahar
  • 150g frisca batuta
  • fructe diverse (eu am avut compot de cocktail de fructe)
  • 1 plic de gelatina

Pt. ornat:

  • frisca
  • foaie de napolitana imprimata la cererea sarbatoritei
  • sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine:

Blatul: Se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul la viteza maxima timp de 20-25 minute (eu am mixat 22 minute) pana isi tripleaza volumul (cat ca nu a dat afara din bolul robotului). Faina amestecata cu praful de copt se adauga la crema obtinuta in 3 reprize, amestecand usor pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se bate putin de masa apoi se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa 20 de minute se reduce focul la 180 de grade. Dupa ce a trecut testul scobitorii, se stinge focul si se lasa la racit in cuptor cu usa intredeschisa.


Dupa ce s-a racit bine se taie in doua. Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara si se aseaza un blat.


Jeleul de visine: Intr-o craticioara se pun visinele impreuna cu zaharul la foc si se lasa sa fiarba cca 5 minute. Se lasa la racit. Se scurg visinele de sirop. Le asezam peste blatul din tava.


Din sucul rezultat (250 ml) se prepara un jeleu. Se rastoarna continutul plicului de jeleu intr-o craticioara iar siropul se adauga cate putin in timp ce cu un tel se amesteca continuu pana la omogenizare. Se da la foc mic timp de 1 minut amestecand mereu. In momentul in care jeleul obtinut incepe sa ramana pe tel, se ia de pe foc si se toarna peste blatul cu visine din tava intinzand repede cu o lingura. Se da la frigider pana se prepara crema.


Crema de iaurt: Fructele din compot se pun la scurs. Se amesteca iaurtul cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga frisca batuta si se amesteca usor. Se toarna si fructele si se omogenizeaza. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic apoi se adauga la crema obtinuta.


Se scoate tava din frigider si se toarna crema peste jeleu. Se niveleaza iar deasupra se aseaza cel de-al doilea blat. Se impacheteaza in folia alimentara si seda din nou la frigider pentru cca 2 ore.


Se scoate blatul din frigider, se aseaza pe o tava si se orneaza. Eu am intins un strat subtire de frisca deasupra pentru a putea lipi foaia de napolitana. Se foloseste jeleu deasupra foii de napolitana, eu nu am folosit pentru ca mi-a fost teama sa nu se intrepatrunda culorile din desen si sa supar printesa. :)


O parte din frisca am amestecat-o cu putin sirop de visine pentru a-i da culoare si am ornat tortul cu moate de frisca. Nu a fost ornat chiar asa de frumos dar eu am fost multumita pentru ca i-a placut micutzei si a fost tare bun tortul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:51

Lia_ 1

30.06.2014, 23:25

arata superb

Luckycake 1

01.07.2014, 16:47

cred ca e foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor