Tort racoritor

de Adele in Torturi, 14 Ian 2016 | 8589 vizualizari

 

Initial am pornit cu ideea sa pregatesc un tort diplomat, nu am gasit compot cu fructe mixte si pana la urma a iesit ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu ulei
  • 3 linguri cu faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 varf de sare
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 iaurt 120 ml (eu am folosit cu gust de lamaie)
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • piersici din compot
  • 6 linguri cu dulceata
  • Sirop:
  • sirop din compot.
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata
  • piersici din compot
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor:

Se incepe prin pregatirea blatului: separat se mixeaza cele 3 albusuri cu un varf de sare pana devin spuma, intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta pana devin spuma. Treptat se adauga faina si se amesteca bine. Se incorporeaza albusurile de jos in sus pana se obtine o compozitie omogena. Se pune inro tava tapetata (diametru 20) se da la cuptor, preincalzit 180° pana se coace (se face proba scobitoare in mijloc). Blatul se lasa la racit.

Crema: se mixeaza frisca cu zaharul vanilat se adauga iaurtul si se amesteca bine ,se taie in cuburi 2-3 piersici se pun peste crema si se amesteca totul foarte bine.

Blatul racit se taie in 2 parti, prima parte se aseaza pe platou, se insiropeaza, dupa care se pune primul strat de dulceata ,se intinde foarte bine, cu ajutorul unu saca posh sau cu lingura se pune jumatate din crema, se taie in felii cateva piersici si se pun deasupra primului strat de crema, se pune si crema ramasa se inchide cu cealalta parte de blat. Se fixeaza bine, se insiropeaza si se da la rece.Dupa cel putin o ora se imbraca in frisca si se decoreaza dupa bunul plac. Se lasa la rece cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cocos si crema de ananas