Tort de ciocolata cu migdale

de AndrutzaP in Torturi, 9 Mai 2016 | 1392 vizualizari

 

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul Mihaelei, http://www.dulciurifeldefel.ro/.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 75 g migdale macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 600 g ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 100 g apa
  • 1 fiola esenta de migdale
  • Decor
  • Frisca
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu migdale:

Blat


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul.


Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri.


Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de albusuri, amestecand usor de jos in sus.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Se taie in trei parti egale dupa ce s-a racit de tot.


Crema


Frisca lichida se pune intr-o cratita, pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere (fara a fierbe) se adauga ciocolata cubulete. Amestecati energic pana se topeste toata ciocolata. Adaugati untul si gata. Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei si apoi dati-o la congelator pentru 1 ora.


Apoi crema trebuie batuta cu mixerul pentru aprox 2-3 minute. Ea va deveni pufoasa si numai buna de folosit


Asamblare


Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de migdale. Se aseaza blat-crema-blat-crema-blat.


Dam tortul la frigider pentru 1 ora si apoi ornam dupa imaginatie, preferinta etc.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Bateti crema cu mixerul suficient cat sa devina pufoasa, altfel se va inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

simona72 1

09.05.2016, 21:38

Foarte fain tortul! Ador migdalele!

mihaelar63 1

09.05.2016, 23:29

Grozav tort

dantes 1

10.05.2016, 06:47

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, foi de ciocolata...ciocolata...ciocolata...