Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul Mihaelei, http://www.dulciurifeldefel.ro/.
Blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul.
Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de albusuri, amestecand usor de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se taie in trei parti egale dupa ce s-a racit de tot.
Crema
Frisca lichida se pune intr-o cratita, pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere (fara a fierbe) se adauga ciocolata cubulete. Amestecati energic pana se topeste toata ciocolata. Adaugati untul si gata. Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei si apoi dati-o la congelator pentru 1 ora.
Apoi crema trebuie batuta cu mixerul pentru aprox 2-3 minute. Ea va deveni pufoasa si numai buna de folosit
Asamblare
Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de migdale. Se aseaza blat-crema-blat-crema-blat.
Dam tortul la frigider pentru 1 ora si apoi ornam dupa imaginatie, preferinta etc.
Pofta Buna!
1
Bateti crema cu mixerul suficient cat sa devina pufoasa, altfel se va inmuia.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult