Desert tort cu migdale si flori

de Ancutsa in Torturi, 16 Mai 2020 | 198 vizualizari

 

Am reușit, după atât timp, să cumpăr apă din flori de portocal, special pentru aniversarea surorii mele, care iubește citricele și dorea să-i fac un tort cu această aromă. La blat am folosit și migdale, a ieșit pufos și aromat. Această apă are un parfum deosebit și e destul de concentrată, astfel că este suficientă o linguriță la sirop sau la un blat de tort. Ca umplutură, am ales o cremă de ciocolată și l-am decorat cu multe flori colorate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 ouă M,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță apă din flori de portocal,
  • 100 g migdale blanșate și măcinate,
  • 50 g făină 000,
  • 7 g praf de copt,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 1 lingură coajă de portocală (în zahăr, la borcan),
  • 1 linguriță apă din flori de portocal,
  • Pentru cremă:
  • 200 ml lapte,
  • 2 gălbenușuri,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon,
  • 30 g făină 000,
  • 60 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g unt,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Pentru decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 300 ml frișcă lichidă,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
  • ½ linguriță colorant natural pudră orange,
  • ½ linguriță colorant natural pudră galben,
  • ½ linguriță colorant natural pudră lila,
  • ½ linguriță colorant natural pudră verde,
  • ½ linguriță colorant natural pudră albastru,
  • 5 lingurițe apă fierbinte,
  • 1 lingură suc de sfeclă roșie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu migdale si flori:



Blatul:


Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale, blatul a avut o textură ca acela cu nuci, mi-a plăcut foarte mult. A ieșit aromat de la apa din flori de portocal, eu consider că este suficientă o linguriță, însă gustați și adaptați la gustul vostru.


Se toarnă compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 25 de minute (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.



Siropul:


Se fierb, pe foc mic, aprox 7-8 minute, apa cu coaja de portocală și apa din flori de portocal. Se lasă la răcit.



Crema:


Se pun într-o crăticioară laptele, gălbenușurile, îndulcitorul, vanilia, făina și se fierb pe foc mic, până se îngroașă, amestecând cu un tel tot timpul. Când s-a îngroșat, se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă buățele și untul se amestecă bine, până s-a topit ciocolata. Se lasă la răcit, apoi se adaugă frișca lichidă, amestecând cu mixerul până devine cremoasă.



Montare:


Se taie blatul în două foi și se însiropează.


Se umple cu crema de ciocolată.



Decor:


Se bat împreună crema mascarpone cu frișca lichidă și vanilia, până capătă o consistență cremoasă.


Se îmbracă tortul în alb.


Se pregătesc coloranții: la fiecare ½ linguriță de colorant se adaugă 1 linguriță de apă fierbinte, amestecând bine. Pentru roșu, am folosit suc de sfeclă roșie. Apoi restul de cremă se împarte în bolurile cu coloranți, după plac.


Se decorează tortul cu flori. Eu am folosit duiuri de tot felul pentru trandafir de ceai, lalea, iar trandafirii i-am făcut separat cu un dui petală și i-am transferat pe tort.



Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/tort-cu-migdale-si-flori.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu migdale si flori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

18.05.2020, 19:52

Cred ca a iesit foare aromat! Galbenusurile nu le-ai mai pus la blat? La multi ani pentru sora ta!

Ancutsa 1

18.05.2020, 22:41

Rocsi, ba da, dar am scris reteta seara foarte tarziu. Multumesc frumos!

dantes 1

22.05.2020, 10:57

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu migdale, crema de lapte si ganache