Desert tort lamaita

de Constelatialeu in Torturi, 15 Noi 2020 | 3544 vizualizari

 

La multi ani, Leo ! Sora cu nr.2 pe tricou, in ordinea nasterii, adica eu prima, se stie, Clemace-Clementina, aia mare......sa ne mai radem nitel, zic......Vali al meu a vrut sa-i fac un tort mic, cu crema de unt si lamie...si mie cum nu-mi vine cheful asa oricand l-am tot amagit ca-i fac, aseara pe inserate m-a palit cheful si m-am apucat sa-l mesteresc. Cum azi 15 ale lui noiembrie e ziua scorpioancei de Leo, am zis ca e in cinstea ei si-l mananca Vali. Ea sa-si manance tortul ei....asa este cand distanta ne desparte...dar se poarta online, asa ca mancam online, adica facem schimb de poze cu tort....:)))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Forma de tort inalta diametru 17 cm, inaltime 13 cm
  • Blat
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 3 albusuri
  • 50 g zahar
  • 230 g faina
  • 3 linguri ulei
  • coaja de la 2 lamai
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de lamaie
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la 2 lamai sau cat de acra vreti crema
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 150 g lapte condensat indulcit DeLatte
  • putin colorant galben ( n-am mai avut oua de casa )
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort lamaita:

Crema : Am inceput cu ea, dar nu-i o regula. Am pus untul moale intr-un castron, am adaugat laptele condensat si am mixat bine. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le-am pus pe bauie de abur si am amestecat continuu cca 10 min. Apoi am incorporat galbenusurile in untul moale, putin cate putin, mixand de fiecare data cate 2 min, la final am adaugat un pic de colorant galben, pentru a accentua culoarea din galbenusuri.

Sirop : Apa cu zaharul le-am pus sa fiarba, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de lamaie, am lasat sa se raceasca bine.

Blat : Pentru ca mi-am achizitionat un set de forme de tort detasabile, cu pereti inalti, am zis sa incerc si varianta de tortulet ianlt.. Am tapetat forma cu hartie de copt, forma cu diametrul de 17 cm si inaltime de 13 cm ( e forma cea mai mare din set). Cele 3 albusuri ramase de la crema le-am mixat cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o spuma tare. Separat am pus cele 4 oua intregi, am adaugat zaharul, coaja de lamaie si uleiul si am mixat pana sa dublat volumul in castron. Apoi am adaugat faina cernuta, am omogenizat bine si la final am incorporat albusurile cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii, fiind mai inalt dureaza un pic mai mult la cuptor. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca.

Asamblare. Am sectionat blatul in 6 parti aproximativ egale, apoi am siropat blaturile si le-am umplut cu crema intre ele. am imbracat blatul cu crema ramasa si am glazurat cu ciocolata topita, pata de culoare .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Catalina L 1

17.11.2020, 18:20

frumos tort

oanapl 1

22.11.2020, 19:10

Îmi plouă în gură! Tare bine arată! La mulți ani cu sănătate surorii tale!

gaby_gabytza 1

10.12.2020, 21:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulete din waffe si crema de capsuni cu green sugar