Tort cu frisca si ciocolata

de nico_nico in Torturi, 27 Oct 2010 | 6745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 plic de praf de copt+1/2 lingurita de bicarbonat stinse cu zeama de lamaie,
  • 2 plicuri zahar vanilat.  
  • Crema (ca la dobos): 
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.  
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 200ml apa,
  • 2 esenta de rom  
  • Decor:
  • 500 ml frisca lichida Hulala,
  • bombonele decorative
  • 2 trandafiri albastri
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ciocolata:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt si bicarbonatul dizolvate in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu albusurile batute spuma.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace circa25-30 minute la foc potrivit.Dupa ce se coace se lasa la racit si se taie blatul in trei parti.Intre timp faci crema si siropul.



Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si se amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom,cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.



Pentru sirop se caramelizeaza zaharul si se adauga apa se lasa la fiert putin pana se topeste tot zaharul, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.



Blaturile se insiropeaza cu sirop si se umplu cu crema. Frisca se bate spuma si se orneaza tortul dupa imaginatie si preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

28_andreea 1

29.10.2010, 14:43

ce m-ai inebunit cu tortul asta

nico_nico 1

29.10.2010, 14:54

Vad ca va place la toti tortul meu. Ma bucur.Va trimit la toti cate o felie.....

elena1988 1

02.02.2011, 17:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

Prajitura belea....de buna

pe 14.06 la 17:32

RETETA RECOMANDATA
La multi ani mama!