Tort cu frisca si ciocolata

de nico_nico in Torturi, 27 Oct 2010 | 5623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 plic de praf de copt+1/2 lingurita de bicarbonat stinse cu zeama de lamaie,
  • 2 plicuri zahar vanilat.  
  • Crema (ca la dobos): 
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.  
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 200ml apa,
  • 2 esenta de rom  
  • Decor:
  • 500 ml frisca lichida Hulala,
  • bombonele decorative
  • 2 trandafiri albastri
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ciocolata:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt si bicarbonatul dizolvate in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu albusurile batute spuma.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace circa25-30 minute la foc potrivit.Dupa ce se coace se lasa la racit si se taie blatul in trei parti.Intre timp faci crema si siropul.



Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si se amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom,cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.



Pentru sirop se caramelizeaza zaharul si se adauga apa se lasa la fiert putin pana se topeste tot zaharul, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.



Blaturile se insiropeaza cu sirop si se umplu cu crema. Frisca se bate spuma si se orneaza tortul dupa imaginatie si preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (8)

28_andreea 1

29.10.2010, 14:43

ce m-ai inebunit cu tortul asta

nico_nico 1

29.10.2010, 14:54

Vad ca va place la toti tortul meu. Ma bucur.Va trimit la toti cate o felie.....

elena1988 1

02.02.2011, 17:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Oreo