Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

de Ancutsa in Torturi, 20 Aug 2019 | 4036 vizualizari

 

Una dintre prăjiturile mele preferate din copilărie este amandina. Am făcut mai demult amandine de casă. Acum a venit vremea unui tort Amandină. Am folosit îndulcitor în loc de zahăr pentru a putea mânca și tata. Pentru o reinterpretare modernă, am decorat cu biscuiți Oreo, care îi plac surorii mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt (la temperatura camerei),
  • 6 ouă L,
  • 5 ml îndulcitor lichid,
  • 1 vârf de linguriţă sare,
  • 10 linguri lapte,
  • 3 linguri cacao neagră Dr. Oetker,
  • 6 linguri făină,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 1 lingură îndulcitor pudră,
  • 2 linguriţe esenţă de rom,
  • Pentru glazură:
  • 75 g ciocolată neagră,
  • 30 g unt,
  • 4 linguri lapte,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 100 g ciocolată neagră,
  • Pentru decor:
  • puţină cremă,
  • Biscuiți Oreo,
  • 30 g ciocolată albă
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500:

 

Blatul:

Se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare și îndulcitorul lichid. Separat, se bat gălbenușurile, cu mixerul, până se albesc, se adaugă treptat untul moale, spuma de albușuri și laptele, omogenizând cu mixerul. Apoi se adaugă cacaua, făina și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă. Din compoziția rezultată se coace un singur blat, 36 de minute, la foc mic, într-o tavă pregătită cu foaie de copt, blat care se taie în două foi, după răcire, ori se coc din start două foi (aprox 15 min fiecare), dacă vă este mai ușor așa.

 

Siropul:

Se fierb pe foc mic, aprox 5 minute, apa şi îndulcitorul pudră, se dau de pe foc, se adaugă esenţa de rom, se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată:

Se amestecă crema mascarpone cu mixerul, se adaugă 100 g ciocolată neagră topită pe baie de abur și răcită, omogenizând.

 

Glazura:

Într-un ibric, se fierb pe foc mic laptele cu untul și 75 g ciocolată neagră, îndepărtând, din când în când, ibricul de flacără, pentru a nu arde amestecul. Se amestecă energic cu o linguriță. După ce compoziția s-a omogenizat și s-a îngroșat ușor, se dă de pe foc. Se lasă la răcit aprox 5 minute.

 

Montare:

Cum am precizat mai sus, se taie pandișpanul în două foi, apoi se însiropează. Se distribuie uniform crema, având grijă să păstrăm cam 3-4 linguri și pentru decor. Se adaugă cu grijă capacul. Se toarnă glazura (chiar dacă este călduță) peste tort, apoi se dă la frigider o oră, să se închege.

 

Decor:

Se topește ciocolata albă pe baie de abur și se lasă la răcit. La final, se umple un poș cu crema rămasă, se decorează tortul cu flori, alternând cu biscuiți Oreo. Se stropește cu ciocolată albă, topită. Se dă la rece până la servire. Apoi se porționează.

 

Timp de coacere: 36 min

Timp de pregătire: 2 h

Porţii: 16

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/tort-amandina-de-casa.html

TIPS-URI

1

Sfaturi: Aunci când decorați, așezați florile din cremă mai des, pentru a susține biscuiții.

2

Pentru ca biscuiții să stea mai bine, tăiați un pic din ei, pe partea care va sta pe tort, pentru a nu se rostogoli :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

06.09.2019, 10:55

Va multumesc frumos!

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:20

Felicitari!

Ancutsa 1

11.09.2019, 22:33

Rahela, multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie