Tort de biscuiti

de loredanaaa in Torturi, 3 Feb 2013 | 3764 vizualizari

 

Acest tort l-am invatat la scoala in clasa a sasea la practica.De atunci il fac mereu ..Pofta buna

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg biscuiti
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • pentru sirop
  • 8 linguri de zahar
  • 2cani de apa
  • un pliculet zahar vanilat
  • o fiola de esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina.


Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se caramelizeze şi nici să facă bule. Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte. Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar .Se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Când e rece se poate lucra cu el pentru însiropare


Se trec biscuitii prin sirop si se ung cu crema si se aseaza in picioare.Se fac 2 straturi, depinde de tava pe care o aveti.Cu crema ramasa se orneaza tortul.Eu din zahar pudra si nuca de cocos am facut flori.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

loredanaaa 1

04.02.2013, 20:41

multumesc

dayana38 1

09.02.2013, 17:22

O SA INCERC SI EU

loredanaaa 1

09.02.2013, 18:00

incearca mie imi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

Batoane energizante cu musli

de Rocsi 9

ieri la 20:39

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti