Desert tort Bianca

de Constelatialeu in Torturi, 16 Sep 2017 | 4741 vizualizari

 

Maine pe 17 septembrie e ziua ''fetei mele'' Bianca, ca am o fiica, o zuza ca si mine, de parca am facut-o eu....Bianca este partenera lui Cristian baiatul meu, de la dans sportiv, era o vreme cand multa lume credea ca e fata mea.....intr-un fel asa o si consider fata mea, mi-a intrat la suflet. Maine implineste 20 de ani si nu puteam sa nu-i fac un tort. La multi ani, Bianca !

 

INGREDIENTE

  • Blat forma cu diametrul 18 cm
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri alune de padure macinate
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • Crema
  • 240 g ciocolata amaruie cu 65% cacao
  • 240 ml frisca lichida Hulala
  • 397 crema de lapte condensat caramelizat DeLatte
  • 1 banana
  • Krant
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri alune de padure macinate
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4 lingururi zahar
  • 1 esenta de rom
  • Decor
  • inimioare de zahar
  • bobite de rodie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Bianca:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine. La final,adaugam alunele macinate, faina si gemul amestecat cu nuca macinata. Tapetam o forma de tort, cu diametrul de 18 cm, cu hartie de copt, turnam blatul in forma si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii, se lasa sa se raceasca bine. De preferat sa se coaca cu o zi inainte de a-l asambla. Cand este rece, se taie in 5 parti. 

Sirop: Apa si zaharul se pun la fiert, cand da in clocot, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Krant : Zaharul il punem la caramelizat, cand capata o culoare de chihlimbar, adaugam alunele macinate, omogenizam si intindem intr-un strat cat mai subtire pe o hartie de copt, lasam sa se raceasca bine.

Crema: Intr-un castron de inox, rupem ciocolata bucatele, adaugam frisca lichida si punem castronul pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa dea in clocot, omogenizam bine, apoi dam la frigider cca 1 ora. Dupa 1 ora, scoatem de la frigider si mixam bine, adaugam si laptele condensat si mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare : Pe un platou, asezam prima parte de blat, insiropam bine, intindem un strat de crema si apoi bucati de banana, asezam al doilea blat, insiropam, intindem crema, apoi krant maruntit, peste care asezam blatul al treilea, intindem crema, bucati de banana, blatul al patrulea, intindem crema si krant matuntit, asezam si ultimul blat insiropat si ornam cu crema ramasa dupa bunul plac. Am folosit bucati de krant, inimioare de zahar si bobite de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Bianca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

17.09.2017, 09:49

Un tort dragut si delicios, la fel ca si "fata ta" de suflet. La multi ani, Biancai!

Rahela Velicu 1

17.09.2017, 21:31

elucubratiiculinare 1

22.09.2017, 08:21

tare bun cred ca a fost

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine