Desert tort Bounty

de mirela0911 in Torturi, 3 Noi 2015 | 9758 vizualizari

 

Pusesem ochii pe prajitura bounty de ceva vreme si tot am zis ca trebuie sa o fac, dar ..... am schimbat planul. Avand o aniversare in familie m-am gandit sa fac tort, asa ca l-am prestat. A iesit un tort atat de bun si aromat, il recomand mai ales iubitorilor de nuca de cocos.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cana cacao
  • 180 ml apa clocotita

Crema:

  • 600 ml lapte
  • 1 cana zahar
  • 200 g unt
  • 6 linguri gris
  • 200 g nuca de cocos

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • 400 ml lapte

Pt. ornat:

  • 90 ciocolata de lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • cateva moatze din crema de ciocolata
  • bomboane ornament
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Bounty:

Blat: Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga in mai multe reprize doar 150 g zahar si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ca de bezea. Se da deoparte. 

Galbenusurile se mixeaza cu restul de 150 g zahar, apoi se adauga pe rand uleiul si cacaua racita. Se mixeaza pana se omogenizeaza. La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Aceasta compozitie se adauga peste spuma de albusuri in 3-4 reprize amestecand usor de jos in sus, pana se obtine un aluat omogen. 

Se toarna compozitita intr-o tava rotunda cu pereti detasabili si se da la cuptor la 180 de grade pentru 45-50 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se scoate din tava si se pune pe un gratar sa se raceasca complet, apoi se taie in doua.

Siropul: Se caramelizeaza cele 3 lg de zahar. Cand s-a topit in intregime si a prins culoare maronie, se toarna laptele si se lasa la foc mic pana se topeste tot caramelul. Se lasa la racit.

Crema: Intr-o craticioara se pune la fiert apa, zaharul si untul. Cand incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza bine.

Pe un platou se asaza primul blat, se insiropeaza apoi se pune 3/4 din crema de cocos. Se niveleaza crema si se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si acesta apoi se unge cu restul de crema. Se da la rece pana se prepara glazura.

Intr-un ibric se pune pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca usor apoi se toarna peste tort. Se da din nou la frigider pentru a se intari glazura. 

Se mai orneaza cu moatze de crema de ciocolata, cu bombonele ornament sau cum va place, in functie de imaginatia fiecaruia.

Pofta buna sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Tava folosita pentru blat are diametrul de 28 cm.

2

Iese un blat foarte inalt, se poate taia si in trei parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

munca 1

07.11.2015, 12:43

Daca v-ati saturat sa cautati oferte cu adevarat serioase, acum e timpul sa va opriti, pentru ca aici veti gasi ceva ce e deja demonstrat! Puteti castiga bani online, cu un efort inteligent, in timpul liber! Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, sa stiti sa folositi emailul, documente word si pdf. Tot aici veti invata totul gratuit! Numai cand va hotarati cu seriozitate, cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

miki_a 1

09.11.2015, 14:50

Multumesc Mirela!

Simtm70 1

19.11.2020, 11:40

Atenție: la cremă este scris ,,se pune apa la fiert,, Care apa? La ingrediente este lapte, deci o mica greșeală face reteta sa nu mai fie ce trebuie. Mare grija!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni