Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos

de Catalina L in Prajituri, 21 Dec 2019 | 557 vizualizari

 

 "Bunatati pentru Craciun".
O reteta rapida si usor de facut, parfumata cu celebrii biscuiti belgieni Speculoos.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/tort-buturuga-cu-ciocolata-si-biscuiti.html

 

INGREDIENTE

Pentru blatul génoise:

  • 5 oua
  • 60 gr de faina
  • 80 gr de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 varf de sare

Crema cu speculoos:

  • 33 cl de smantana cu mascarpone (sau 30 cl de smantana lichida si 30 gr de mascarpone)
  • 180 gr de biscuiti spéculoos

Pentru crema de ciocolata -la ganache:

  • 10 cl de smantana lichida
  • 130 g ciocolata neagra desert
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos:

Incalziti cuptorul la 180°C.


Frecati bine galbenusurile cu zaharurile .


Adaugati faina treptat si amestecati.


Bateti albusurile spuma cu praful de sare.


Incorporati-le treptat la compozitia cu galbenusuri amestecand de sus in jos.


Etalati pe o placa unsa sau acoperita cu hartie de ccopt.


Dati la cuptor timp de 12 minute la 180°C


Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua.



Pregatiti crema :


Mixati biscuitii spéculoos - pastrati 2 pentru decorul final


Bateti crema cu mascarpone pana obtineti o frisca care se tine bine.


- la fel pastrati 2 linguri bune pentru decorul final


Amestecati bicuitii cu crema.


Desfacem rulada din hartia de copt .


Intindem biscuitul


Puneti crema peste biscuit si rulati destul de strans cu grija.


Strangem rulada in hartia de copt si o dam la frigider timp de 1 ora.


Topiti ciocolata ccu smantana la bain marie. Amestecati bine.


Puneti prajitura pe un grill si varsati deasupra crema de ciocolata.


Puteti stria ciocolata cu furculita , eu am presarat deasupra biscutii pastrati si am dat la rece


Decorati cu frisca odata ce ciocolata s-a intarit. Serviti dupa 2-3 ore la rece!


TIPS-URI

1

Puteti insiropa un pic blatul daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Buturuga, cu ciocolata si biscuiti speculoos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Geanina87 1

23.12.2019, 11:04

Rahela Velicu 1

23.12.2019, 19:57

dantes 1

28.12.2019, 11:51

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Papricas de pui
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme