Desert tort Caciula

de Ancutsa in Torturi, 22 Dec 2020 | 2921 vizualizari

 

Îmi plac torturile 3D, pe care să le poți admira din toate unghiurile, să fie cât mai reale. Îmi place să le surprind reacția celorlalți când tai tortul și felul cum se bucură de el. Am pregătit această căciulă cu pandișpan cu bombonele de zahăr colorate, răsfirate prin tot tortul pentru un efect frumos. L-am copt într-o formă tip dom si l-am umplut cu cremă de lămâie și l-am decorat cu cremă de mascarpone cu frișcă.

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat și ciucure:
  • 7 ouă L,
  • Un praf de sare,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon 
  • 120 ml ulei,
  • 7 linguri (cu vârf) făină albă,
  • 10 g praf de copt 
  • 3 linguri bombonele colorate (fire de zahăr) 
  • Pentru însiropat:
  • 350 ml apă,
  • 1 linguriță coajă de portocală ținută în zahăr la borcan,
  • Pentru crema de lămâie:
  • 300 ml lapte,
  • 1 linguriță coajă de lămâie ținută în zahăr la borcan,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon 
  • 2 linguri (cu vârf) făină,
  • Un praf de sare,
  • 50 g unt,
  • Pentru decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 2 lingurițe colorant alimentar natural pudră albastru,
  • 2 lingurițe apă fierbinte,
  • Fulgi de nea din zahăr 
  • Perle argintii din zahăr
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Caciula:

 

 

Blatul și ciucurele:

Bați spumă cu mixerul albușurile cu sarea și zahărul Bourbon, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, bombonelele colorate, făina și praful de copt.

Dai deoparte puțină compoziție într-o tavă de brioșe cât pentru 2 brioșe (aprox 3 linguri).

Torni restul de compoziție într-o tavă de copt tip dom. Din cauza formei specifice domului, evident tava nu are stabilitate, deci trebuie așezată într-o altă tavă, motiv pentru care blatul trebuie copt mai mult față de un pandișpan obișnuit. Așadar lași la copt, la foc mediu, 40-45 minute sau până trece testul scobitorii. Apoi coci și brioșele aprox 10 minute.

 

Opțional, poți pregăti un sirop din apă și coajă de portocală ținută în zahăr la borcan, amestec pe care îl fierbi 5 minute.

 

Crema de lămâie:

Amesteci laptele cu sarea, faina, vanilia si coaja de lamaie si fierbi amestecul pe foc mic pana se ingroasa. Dai de pe foc, adaugi si untul si amesteci bine. Lași la răcit, apoi bați cu mixerul maxim un minut, pentru a-i da o consistență mai fină.

 

Montare:

Tai blatul în foi subțiri, le însiropezi doar puțin, de asemenea, umpli cu crema de lămâie, care  poate ți se va părea puțină. Însă aceste două lucruri sunt necesare pentru ca tortul să nu se înmoaie prea tare și pentru a avea stabilitate.

 

Decor:

Bați cu mixerul doar puțin frișca lichidă, adaugi crema mascarpone și amesteci. Cu crema aceasta albă îmbraci tortul. Nu-ți face griji dacă nu e perfect nivelat.

Adaugă brioșa (am avut nevoie numai de una)  și lipește-o cu cremă de lămâie.

Apoi îl decorezi astfel încât să semene cu o căciulă.

Decorează un model tricotaj simplu cu un poș cu cremă albă, cu o duză rotundă, subțire.

Restul de cremă o colorezi, cu colorantul pudră albastru dizolvat în apă fierbinte.

Decorează un alt model tricotaj cu o duză cu zimți pentru marginea fesului.

Decorează ciucurele cu un poș cu cremă albastră, cu duză tip iarbă.

Decorează un model tricotaj mai gros, cu un poș cu cremă albastră, cu duză tip stea. 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/tort-caciula.html

 

youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=N76QopV-LU4

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Caciula" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

23.12.2020, 20:17

Frumos!

Ancutsa 1

26.12.2020, 12:17

Va multumesc frumos!

Viorica34s 1

30.12.2020, 15:17

Castiga bani cu sondaje online care valoreaza între 0,10€ si 2,5€ pe sondaj completat
La inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/2WwmDjh

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400