Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata

de Rahela Velicu in Torturi, 6 Ian 2020 | 2072 vizualizari

 

Cel mai bun tort! " Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente creme:

  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri de faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 g de frisca lichida
  • esenta de rom
  • esenta de portocala

Ingrediente sirop:

  • 50 ml lichior crama de tiramisu
  • 50 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata:

Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam in fir subtire laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam continuu pana cand se ingroasa ca o budinca. Impartim budinca in 2 boluri. Intr-un bol adaugam esenta de portocala, iar in celalalt adaugam ciocolata si esenta de rom. Amestecam bine sa se topesca ciocolata. Adaugam in fiecare bol de creme cate 100 de ml frisca lichida mihata si amestecam.

Taiem blatul in 3 si punem prima parte pe platou. Insiropam cu sirop facut din lichor amestecat cu apa calduta. Punem un strat de crema, adaugam alta parte de blat si insiropam. Urmeaza alt strat de crema, apoi ultimul blat. Ornam cu frisca si crema ramasa sau cum doreste fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Savoare cu Piersici