Tort în două culori cu zmeură

de Satisfyyourcravings in Torturi, 29 Dec 2013 | 1500 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 1/2 cana făină
  • 1 lingură cacao
  • 100 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • esență rom/ vanilie

Pentru cremă:

  • 1 plic frișcă
  • 1 pahar lapte
  • 100 grame zmeură
  • 1 lingură zahăr

Pentru ornat:

  • 100 grame zmeură
  • 1 lingură zahăr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort în două culori cu zmeură:

Făina se amestecă cu praful de copt.


Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat creste tari cu puțină sare, se adaugă zahărul, uleiul, esențele, iar la final făina amestecată cu praf de copt, amestecând cu o lingură ușor de sus in jos.


1/3 din compoziție se amestecă cu cacao, iar restul se toarnă într-o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 23 cm, iar deasupra, compoziția amestecată cu cacao.


Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până trece testul scobitorii.


Se lasă la racit, apoi se taie longitudinal în două.


Pentru cremă, se amestecă frișca cu laptele rece, apoi cu zmeura și zahărul.


Se așează primul blat pe o farfurie , se toarnă 3/4 din cremă și se întinde uniform. Se așează cel de-al doilea blat deasupra și se apasă ușor. Cu restul de cremă se acoperă marginile și ultimul blat.


Pentru ornat, se încălzește zahărul împreună cu zmeura pentru câteva minute, având grijă ca zmeura să nu se sfărâme prea mult. Acest sos se toarnă deasupra după ce se răcorește puțin.


Se ornează cu frunze proaspete de mentă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort în două culori cu zmeură" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Andreea Caroline 1

30.12.2013, 12:27

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:10

tanyapatap 1

19.05.2014, 20:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina