Desert tort cu ananas

de miremirc in Torturi, 30 Oct 2012 | 88260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana
  • sucul de la 1 lamaie
  • 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 conserva ananas (850 g)
  • Decor :
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g cocos
  • bomboane de cocos
  • ananas proaspat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ananas:

Blat: mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem albusurile in continuare pana se topeste tot zaharul, apoi incorporam pe rand galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si amidonul alimentar.


Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava dreptunghiulara (34x38cm) si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt. Blatul racit il taiem in 3 parti.


Crema: hidratam gelatina in 100 ml suc de ananas (stors din compot), timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, deoarece isi pierde proprietatile. Intr-un castron mixam mascarponele cu zaharul pudra, sucul de lamaie si smantana, incorporam cu grija gelatina topita. Ananasul il taiem bucatele mici si il incorporam la frisca batuta spuma tare. Frisca cu ananasul taiat bucatele o amestecam cu crema de mascarpone.


Intr-o forma de cozonac (15x31 cm) pe care o stropim cu putina apa rece si asezam o folie alimentara, asezam un blat de cacao insiropat cu suc din compotul de ananas, apoi jumatate din crema, alt blat de cacao insiropat, crema ramasa, iar deasupra ultimul blat de cacao insiropat si el.


Dam la frigider pentru minim 4 ore, apoi rasturnam prajitura pe o tava si o decoram.


Decor: fulgii de cocos ii rumenim putin intr-o tigaie, pe foc mic. Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare, decoram cu cocosul rumenit. Deasupra asezam bomboane de cocos si bucatele proaspete de ananas.


Este un tort absolut delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

mihaelam90 1

15.12.2013, 13:03

babi5 1

28.12.2013, 22:45

Maddisson 1

11.02.2015, 18:39

Gelatina se pune calda in crema?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioara