Desert tort cu blat de cacao, crema cu mascarpone si jeleu de piersici

de Andra_Constantinescu in Torturi, 12 Mai 2019 | 713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 20 g cacao
  • 40 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Crema:
  • 250 g frisca lichida indulcita
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • Jeleu:
  • 1 borcan de compot de piersici de 720 g
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 100 ml apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de cacao, crema cu mascarpone si jeleu de piersici:

Blat:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se incorporeaza esenta de rom, cacaua, faina si praful de copt amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.


Crema:


Se mixeaza frisca, dupa care se incorporeaza branza mascarpone, esenta de vanilie si zaharul in ea.


Un sfert din crema se opreste pentru ornat.


Jeleu si asamblare:


Din borcanul cu compot se opresc doua piersici pentru decor. Celelalte piersici se paseaza cu 150 ml compot. Restul de compot se foloseste la insiroparea blatului.


Blatul se aseaza pe un platou si de jur-imprejurul lui se pune inelul de la tava detasabila. Se insiropeaza cu compotul si se toarna crema peste el. Se introduce la frigider pana cand se pregateste jeleul.


Se pune o cratita cu apa la foc.


Gelatina se pune intr-un castron si se toarna 100 ml apa rece peste ea. Se lasa asa pana cand se solidifica.


Se pune castronul cu gelatina in apa fierbinte din cratita si se tine acolo pana cand aceasta devine lichida.


Gelatina lichida se amesteca cu piersicile pasate si se toarna peste tort.


Se introduce tortul la frigider pana cand gelatina se incheaga, cel mai bine pana a doua zi.


Se scoate inelul detasabil de pe tort dupa ce marginile se desprind cu cutitul. Se niveleaza frumos marginile, tot cu cutitul, apoi se orneaza tortul cu crema si piersicile pastrate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de cacao, crema cu mascarpone si jeleu de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

simona72 1

14.05.2019, 09:56

Foarte fain!

lucy2002 1

20.05.2019, 23:30

Arata impecabil!

abstract01 1

27.05.2019, 14:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cake After Eight