Tort din piscoturi si ciocolata pentru Pufuleț

de FlaviaD in Torturi, 4 Aug 2013 | 2086 vizualizari

 

Acesta este un tort facut la rece, fara coacere, asamblat din piscoturi, multa crema de ciocolata si nuca de cocos data pe razatoare. Pentru iubitorii de ciocolata, este alegerea perfecta fiindca contine o cantitate impresionanta de ciocolata -aproape jumatate de kilogram!
Este un tort special pentru ca a fost facut cu o ocazie speciala: astazi o sarbatorim pe Pufuleț, pisica mea care zilele acestea – nu stiu exact in care din ele – Pufuleț a mea a facut 5 anisori. 5 ani de viata frumoasa impreuna, 5 ani de prietenie, 5 ani de emotii, de coborasuri si realizari. In tot acest timp Pufuleț, fetita mea draga, mi-a fost alaturi si am devenit cele mai bune prietene. Cu o asemenea ocazie, nu se putea ca tortul sa nu aiba si o forma speciala :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi de piscoturi
  • 450 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • o jumatate de nuca de cocos
  • esenta de rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din piscoturi si ciocolata pentru Pufuleț:

Tortul acesta special dupa cum spuneam, este facut din piscoturi si crema de ciocolata buna si aromata. Crema de ciocolata am obtinut-o punand la topit ciocolata amara impreuna cu frisca lichida si esenta de rom. Am folosit mai multa cantitate de ciocolata decat frisca pentru ca imi doream o crema densa de cicolata si la gust, dar si la aspect. Asadar am topit ciocolata, am amestecat pe foc in acelasi vas frisca lichida, fara a mai adauga zahar. Esenta de rom am adaugat-o abia la final ca sa nu se evapore si sa nu se duca aroma cat ar fi stat crema pe foc.






Am lasat crema la racit in cratita si intr-o tava in forma de inima – o tava de prajitura – am inceput sa asez piscoturile. A fost nevoie sa mai tai din ele si sa le ajustez astfel incat sa acopar toata suprafata tavii cu ele si sa nu ramana nici un loc neacoperit de piscoturi.







Dupa ce am asezat piscoturile in tava si atunci cand am considerat ca s-a racit crema de ciocolata, doar am turnat crema peste stratul de piscoturi – am turnat un strat consistent de cicolata. Peste crema am mai asezat un strat de piscoturi, la fel ajustate ca sa se aseze in forma. Deasupra a mai urmat un strat de crema de ciocolata, iar pe deasupra am imprastiat nunca de cocos proaspat data pe razatoare. Cu mai multe detalii si poze de la petrecere, va asteptam pe www.gatituleojoaca.net cu tot cu Pufuleț :P

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din piscoturi si ciocolata pentru Pufuleț" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

FlaviaD 1

04.08.2013, 17:32

Daaa si cand te gandesti ca maine e ziua noastra, a mea si a ei, deci o mai sarbatorim o data

Rocsi 1

04.08.2013, 19:26

babi5 1

04.09.2013, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu capsuni