Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900

de katty in Torturi, 3 Ian 2022 | 4475 vizualizari

 

Un tort de suflet pentru mine pentru noaptea dintre ani, un tort  colorat si decorat in spiritul luptei pe care o am de dus in acest an, o lupta din care sper sa ies invingatoare.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 200 gr albusuri
    • 3 linguri zahar brun melasa nerafinat
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingura ulei de cocos
    • un praf de sare
    • 50 gr nuca de cocos
    • 1 plic zahar vanilat bourbon
    • 80 gr faina alba
    • 5 gr praf de copt
    Crema:
    • 375 gr smantana 32% grasime
    • 250 gr mascarpone
    • 10 gr gelatina
    • 3 linguri apa rece
    • 250 gr merisoare
    • 70 gr zahar
    Sirop:
    • 150 ml apa
    • 1 lingura zahar brun melasa nerafinat
    • zeama de la o portocala
    Decor:
    • 250 gr frisca neindulcita
    • 1 lingura zahar pudra
    • 100 gr ciocolata alba+1 lingurita pudra de sfecla
    • merisoare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900:

Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul de cocos,nuca de cocos, apoi omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul intr-o forma de 20 tapetata cu hartie de copt. Coacem la 160 de grade in cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii si se desprinde usor de pe margine. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un gratar. Pentru sirop fierbem apa cu zaharul, dam jos si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam zeama de portocala si lasam sa se raceasca bine. Pentru crema punem intr-o craticioara merisoarele si zaharul intr-o craticioara  si lasam la foc mic pana zaharul se topeste si se pregateste sa dea in clocot.Mixam bine compozitia.Daca ni se pare ca fructele nu au lasat destula zeama putem adauga 1-2 linguri apa rece. Intre timp hidratam gelatina in cele 3 linguri de apa rece.Punem putin din compozitia mixata fierbinte  de merisoare peste gelatina, amestecam energic, apoi turnam amestecul peste sosul de merisoare si omogenizam. Lasam sosul sa se raceasca, fara a se intari. Intre timp mixam smantana cu mascarponele si merisoarele racite. Montam tortul pe un platou. Punem blatul racit pe platou si asezam in jur un inel de 22 cm. Insiropam bine blatul cu siropul racit, chiar in mai multe etape deoarece va absorbi destul de mult lichid.Turnam crema de merisoare, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore. Cu ajutorul unui cutit desprindem crema intarita de pe interiorul inelului. Mixam frisca cu zaharul pudra si imbracam tortul. Topim 80  gr ciocolata la bain marie.Cand este topita adaugam pudra de sfecla si restul de ciocolata rupta cubulete si omogenizam. Putem face diverse modele din aceasa ciocolata(eu am facut fundite roz) sau putem sa o intindem pe o hartie de copt. Asezam deasupra alta hartie de copt si o rulam strans. O lasam la congelator 1 ora dupa care vom rupe aschii cu care vom decora tortul.Decoram si cu cateva merisoare si dam tortul la rece pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

daca doriti puteti taia blatul in doua jumatati

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

06.01.2022, 18:25

Cu siguranta un tort delicios! Si cu siguranta vei iesi invingatoare!

mihaelar63 1

08.01.2022, 07:36

Delicios tort !!!! Frumos mesaj de incredere transmite !!!! Sa treci peste toate si sa ramana in urma ta . Multa ,multa sanatate

Anett 1

26.01.2022, 19:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort festiv Orange-Chocolate