Desert tort cu caju si crema de ciocolata

de Ancutsa in Torturi, 29 Sep 2020 | 1863 vizualizari

 

Când e weekend, nu ai nevoie de alte motive ca să mănânci tort. Așa am pregătit acest tort ușor și aromat, cu foi pufoase de pandișpan cu nuci caju, cremă de ciocolată și decorat cu frișcă.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 ouă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • Un praf de sare,
  • 60 ml ulei,
  • 2 linguri caju măcinat,
  • 3 linguri făină albă,
  • 5 g praf de copt,
  • Cremă:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 80 g mix ciocolată (60 g cu lapte și 20 g neagră),
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Însiropat (opțional):
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță cafea,
  • Decor:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • Colorant alimentar gel roșu, după gust,
  • Confetti de zahăr
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu caju si crema de ciocolata:

 

 Blatul:

Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt.

Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, la foc mediu. Pandișpanul obținut este pufos și ușor.

 

Crema:

Bați cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și ciocolata topită și răcită, până obții o cremă fină.

 

Montare și decor:

Tai pandișpanul în două foi.

Opțional, poți însiropa ușor pandișpanul cu o ceașcă de cafea preparată mai slab.

Umpli cu crema de ciocolată.

Bați frișca lichidă, mai moale. Îmbraci tortul, dar păstrezi puțină frișcă și pentru decor. Frișca păstrată o colorezi cu colorantul gel roșu și decorezi după gust.

 Nota: Dimensiuni tavă de copt: 20 x 23 cm

Poftă Bună!

 

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/tort-cu-caju-si-crema-de-ciocolata.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caju si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

04.10.2020, 22:52

Multumesc mult, Rocsi!

Ancutsa 1

04.10.2020, 22:52

Multumesc mult, Oana!

Ancutsa 1

04.10.2020, 22:52

Multumesc mult, Daniela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata