Tort Ecler

de Dea_Dea in Torturi, 5 Iul 2013 | 5553 vizualizari

 

Pentru ca ne plac eclerele am decis sa fac un tort care a iesit tare bun!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 50 gr margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 125 ml apa
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • CREMA:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • GLAZURA:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura frisca lichida
  • ORNAT
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ecler:

Aluatul:

Apa cu margarina, sarea si zaharul se pun pe foc , se adauga faina si se amesteca bine pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit apoi se incorporeaza  ouale unul cate unul. Se pune in tava cu hartie de copt(24 cm) si se da la foc iute 25-30 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA

400 ml lapte cu zaharul se pun la fiert. Praful de budinca se omogenizeaza cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se adauga budinca si se amesteca pana se ingraoasa. Se lasa la racit. Frisca se bate. Se amesteca budinca rece cu jumatate din frisca , iar cealalta jumatate se lasa pentru ornat.

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucati , se pune  frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.

ASAMBLARE:

Se taie blatul in doua. Se pune o parte pe platou, se pune crema, cealalta parte de blat , se imbraca in frisca si se glazureaza.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

In loc de margarina se poate pune unt.

2

Crema se poate face in casa din lapte si amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

iri_iri 1

05.07.2013, 21:20

interesant

Rocsi 1

05.07.2013, 22:26

Cum imi plac foarte mult eclerele asa si tortul tau imi place tare mult

Dea_Dea 1

06.07.2013, 09:00

Multumesc dragilor!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Tort profiterol