Desert tort cu capsuni

de Aletta in Torturi, 3 Iun 2017 | 1877 vizualizari

 

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ?
Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 125 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 30 g cacao
  • un zahar vanilinat
  • un praf de sare

Pentru crema de branza:

  • 750 g crema de branza Pilos ( la galetusa)
  • 200 g zahar pudra
  • 15 g gelatina
  • 250 g capsuni

Jeleul de capsuni:

  • 300 g capsuni
  • 50 g zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 10 g gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni:

Mai intai, am pregatit blatul pe care l-am facut cu o zi inainte: Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul treptat pana a devenit o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si uleiul si le-am omogenizat cu o spatula, iar la sfarsit, am cernut cacaua impreuna cu faina si le-am amestecat delicat. NU AM FOLOSIT PRAF DE COPT, blatul creste foarte frumos si nu se lasa absolut deloc daca bezeaua este batuta corect. Se coace 20-25 min max la 180 de grade C, intr-o forma de 24 cm ,apoi se scoate si se rastoarna pe un gratar, se scoate hartia pergament si se lasa la racit 2 ore.


Crema de branza: Branza se amesteca cu zaharul pudra, eu le-am mixat cateva secunde. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Capsunile spalate si curatate se dau prin blender si se adauga in crema de branza, se amesteca usor, apoi se adauga si gelatina hidratata minim 15 min inainte si topita apoi pe baie de aburi, se amesteca bine.


Pe farfuria pe care dorim sa avem blatul, punem inelul detasabil in jurul ei, punem si blatul, turnam crema de branza si dam la frigider 2,3 ore sa se intareasca.


Intre timp, pregatim jeleul:


Capsunile spalate si curatate se dau prin blender sau se paseaza si se pun apoi intr-o cratita pe foc, cu zaharul si zeama de lamaie pana da intr-un clocot. Se ia de foc si se trece printr-o sita ca sa avem un jeleu fara seminte. Jeleul obtinut se amesteca cu gelatina hidratata si topita pe baie de aburi, se adauga peste crema de branza si se mai lasa 2 ore la frigider pana servim.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

zeama de lamaie ajuta la pastrarea frumoasa a culorii capsunilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Aletta 1

05.06.2017, 10:08

va multumesc

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:49

Cat de bine arata!

Aletta 1

14.06.2017, 13:35

mersiii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Primul meu tort