Desert tort cu capsuni si biscuiti

de oanapl in Torturi, 21 Apr 2017 | 1535 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • esenţă de migdale
  • crema:
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g căpşuni 
  • sirop:
  • 200 ml apă
  • 10 linguri de zahăr
  • câteva linguri de coniac de bună calitate sau lichior din fructe de pădure
  • decor:
  • 300 g biscuiţi rotunzi fragezi, glazuraţi în ciocolată
  • câteva căpşuni
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni si biscuiti:

Pentru blat, bați albusurile spumă tare cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul si bați până se topește. Adaugi pe rând galbenușurile si făina cernută. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm, unsă cu ulei si tapetată cu făină si o introduci in cuptorul preincălzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul să se răcească, apoi il tai in doua părti.


Prepari siropul, dând în câteva clocote apa cu zahărul, apoi, la sfârşit, după ce stingi focul, adaugi coniacul sau lichiorul. Lasi să se răcească bine.


Tai capsunile cubulete.

Mixezi frișca lichidă. Prepari crema mixând bine brânza cu zahărul pudră, apoi adaugi frișca lichidă şi amesteci pana se omogenizează. Adaugi căpșunile si amesteci usor.

Incepi sa asamblezi tortul. Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi blatul, apoi fixezi biscuiţii pe marginea formei, torni crema de brânză, apoi asezi al doilea blat bine însiropat.


Decorezi deasupra cu ciocolată topită, cu căpşuni trase în ciocolată şi cu friscă. Dai tortul la rece pentru câteva ore, după care indepărtezi inelul reglabil.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

GeorgiG 1

22.04.2017, 08:53

Ce frumos!

oanapl 1

22.04.2017, 18:22

Multumesc mult! Ma bucur ca va place!

kytz 1

23.04.2017, 15:57

Apreciez foarte mult rețetele tale!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
tort crema de zahar ars