Tort de clatite

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 7 Sep 2010 | 3081 vizualizari

 

gabitzo, am vrut sa-l postez si eu ieri, insa deja postase corina, asa ca daca nu te-ai saturat de la ea, te astept sa-l papi tu pe tot, La multi ani inca odata!!!!! sa fi sanatoasa si fericita alaturi de familia ta minunata!!!!!

 

INGREDIENTE

pt clatite:

  • 3 oua
  • 1 kg de faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 pahar de zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie

pt umplutura:

  • gem de capsuni
  • dulceata de trandafiri
  • dulceata de visine
  • nuca

pt ornat:

  • glazura de cacao
  • nuci din dulceata
  • nuca

glazura:

  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.


Adaugam apoi sarea, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si 4 linguri de ulei .


Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita, apoi stingem praful de copt in zeama de lamaie si turnam peste compozitie, omogenizam bine.


Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru clatite) , cu ajutorul unui polonic turnam compozitia si rasucim tigaia pana se intinde pe toata suprafata.


Le coacem pe ambele parti pana devin aurii.


Pegatim glazura astfel:


Punem toate ingredientele intr-un ibric sau oala mai micuta, pe care o punem pe foc, apoi lasam pana se topeste zaharul si da in cateva clocote, dam la rece.


Umplem clatitele cu cele 3 feluri de dulceata, pe fiecare clatita punem un strat de dulceata, unul de nuca si tot asa pana terminam clatitele.


Deasupra turnam glazura de cacao, pe margini punem nuca macinata, iar in mijloc nuci din dulceata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Laly 1

08.09.2010, 00:03

vreau si o clatita

Dana Cristea - pusikmea 1

08.09.2010, 12:57

si la tine una

Cris2711 1

20.07.2011, 16:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu ciocolata