Tort de clatite

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 7 Sep 2010 | 5903 vizualizari

 

gabitzo, am vrut sa-l postez si eu ieri, insa deja postase corina, asa ca daca nu te-ai saturat de la ea, te astept sa-l papi tu pe tot, La multi ani inca odata!!!!! sa fi sanatoasa si fericita alaturi de familia ta minunata!!!!!

 

INGREDIENTE

pt clatite:

  • 3 oua
  • 1 kg de faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 pahar de zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie

pt umplutura:

  • gem de capsuni
  • dulceata de trandafiri
  • dulceata de visine
  • nuca

pt ornat:

  • glazura de cacao
  • nuci din dulceata
  • nuca

glazura:

  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.

Adaugam apoi sarea, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si 4 linguri de ulei .

Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala, pana ajungem la consistenta dorita, apoi stingem praful de copt in zeama de lamaie si turnam peste compozitie, omogenizam bine.

Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru clatite) , cu ajutorul unui polonic turnam compozitia si rasucim tigaia pana se intinde pe toata suprafata.

Le coacem pe ambele parti pana devin aurii.

Pegatim glazura astfel:

Punem toate ingredientele intr-un ibric sau oala mai micuta, pe care o punem pe foc, apoi lasam pana se topeste zaharul si da in cateva clocote, dam la rece.

Umplem clatitele cu cele 3 feluri de dulceata, pe fiecare clatita punem un strat de dulceata, unul de nuca si tot asa pana terminam clatitele.

Deasupra turnam glazura de cacao, pe margini punem nuca macinata, iar in mijloc nuci din dulceata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu panna-cotta si mango